duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEUngaria a adoptat legea inimii: Înainte de a avorta, femeile trebuie să...

Ungaria a adoptat legea inimii: Înainte de a avorta, femeile trebuie să asculte bătăile de inimă ale copilului

Guvernul de la Budapesta impune femeilor obligația ca înainte de a face întrerupere de sarcină să asculte bătăile inimii copilului, informează Digi24.

Hotărârea de guvern a fost publicată în Monitorul Oficial luni, urmând ca măsura să intre în vigoare începând de vineri. Hotărârea prevede că înainte ca femeia să fie supusă procedurii de întrerupere de sarcină, aceasta trebuie să dețină un document prin intermediul căruia să dovedească faptul că este informată cu privire la semnele vitale ale fătului.

Conform hotărârii, medicii sunt nevoiți „să pună la dispoziția gravidei un indicator al semnelor vitale ale fătului, într-un mod extrem de ușor de identificat”. Potrivit mass-mediei din Ungaria, prin „semne vitale” se înțelege existența bătăilor inimii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Actuala lege în vigoare, cea care funcționează din 1992, prevede că femeia are dreptul de a face avort și nu este obligată să-și justifice această decizie dacă vârsta sarcinii este între săptămânile 12 și 24. Singura excepție ar fi în cazul în care din considerente medicale, viața mamei este pusă în pericol, atunci și avortul ar fi posibil chiar dacă sarcina este mai avansată.

Prin intermediul unui comunicat, partidul de stânga, Coaliția Democratică a solicitat Guvernului o clarificare în ceea ce privește modificarea condițiilor în care o femeie poate recurge la avort.

Deputata Dora Duro, membră a partidului de dreapta Mi Hazank (Patria Noastră), s-a declarat foarte mulțumită de nouă hotărâre: „Guvernul a adoptat propunerea (partidului) Patria Noastră”, făcând un pas în direcția „apărării tuturor copiilor încă din momentul concepției”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a acesteia.

Până în prezent, guvernul partidului lui Victor Orban care deține majoritatea în parlament, oferea garanția că limitarea dreptului la avort nu este o măsură pe care urmărește să o adopte. Însă președinta Ungariei, Katalin Novak, în Campania electorală a promis alegătorilor că o să fie un susținător al celor care „protejează viaţa încă din faza de gestaţie”.

Conform datelor făcut publice de Biroul de Statistică, în Ungaria, stat cu o populație de 9.7 milioane de locuitori, în anul 2021 au fost înregistrate 21.907 de avorturi şi 93.000 naşteri.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu cum unii dau niste legi care chiar au sens.
    Doar la noi se adopta legi si ordonante de urgenta care intr-un fel sau altu au legatura numai cu bani, taxe, impozite, si orice alta metoda de a crea venituri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate