ACTUALITATEUnde au dispărut bărbații adevărați?

Unde au dispărut bărbații adevărați?

Unde au dispărut bărbații adevărați?” e o întrebare pe care probabil ați auzit-o de câteva ori în ultimii ani. Poate v-ați pus-o chiar dvs.

În locul tipului masculin, în locul bărbatului John Wayne, avem bărbați care poartă pantaloni strâmți, mulați pe picior, bluze înflorate și își leagă părul foarte lung într-un coc, decorat cu o cordeluță. Aceste aparențe dau adesea seama pentru o personalitate care evită munca serioasă și responsabilitatea care cândva caracterizau masculinitatea.

Dar de multe ori când căutăm motive pentru apariția acestor bărbați efeminați și sclifosiți ne uităm peste tot mai puțin într-o singură direcție: spre femei. E o butadă veche după care în spatele fiecărui bărbat adevărat se află o femeie puternică. Societatea de azi pare să gândească invers: în spate fiecărei femei puternice se află un feminist, slab și emasculat. Dar dacă tocmai acesta este motivul din spatele dispariției bărbaților adevărași? Nu am avea cumva mai mulți bărbați adevărați, puternici, inimoși, gata să preia responsabilități, să conducă, să fie soți și tați buni care au grijă de familiile lor, dacă ar fi mai multe femei adevărate primprejur?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ca femeie, mi-e greu să pun astfel problema. Deși nu aș merge până într-acolo încât să spună că absența bărbaților adevărați este doar vina femeilor, cred că e înțelept să se ia în serios această întrebare și să ne gândim cum îi putem încuraja pe bărbații din viețile noastre să fie bărbați.

A deveni feminine în același timp în care respingem feminismul pare o metodă plauzibilă.

Feminismul, care susține drepturile femeilor și egalitatea sexelor, a fost ideologia în ascensiune din ultimii 50 de ani. Dar chiar și aceia care au adoptat această ideologie își dau seama că sunt și probleme. Scriitoarea feministă Camille Paglia e un astfel de exemplu. Deși e feministă, Paglia a declarat încă de acum un deceniu, într-un interviu pentru Wall Street, că soluția pentru a-i scoate pe bărbați din groapa în care i-am aruncat este de a le permite femeilor să fie din nou femei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Îmi vin cinci exemple simple prin care femeile pot să fie feminine:

Poartă o fustă. Deja văd ochi dați peste scap și oftaturi. Dar a da deoparte colanții și blugii de mămică și a pune în mod curent o rochie sau o fustă face minuni. Vorbesc din experiența personală: nu doar că o fustă sau o rochie o face pe femeie să se poarte mai mult ca o doamnă – și rareori să se simtă dezbrăcată – dar îi face și pe bărbați să se poarte mai respectuos cu ele.

Calmați-vă și lăsați-i pe bărbați să conducă. Dacă femeile doresc ca bărbații să fie lideri, nu se poate ca ele să încerce permanent să ia conducerea de la bărbați. O astfel de tendință ar descuraja pe oricine – bărbat sau femeie – de la a interveni. Așa că lăsați nechibzuința deoparte, cereți-le bărbaților din viața voastră să vă sfătuiască în diverse situații dar lăsați-i pe ei să își asume responsabilitatea, ajutând – dar nu poruncind – în orice fel puteți.

Bucurați-vă de copii. Feminismul le-a convins pe femei că sunt o problemă copiii și un obstacol pentru a avansa în viață. Nimnic nu poate fi mai departe de adevăr. Pentru femeile care vor să fie feminine, a învăța să accepți că sunt o binecuvântare copiii, a iubi și a te bucura de această binecuvântare, a crește următoarea generație pentru a deveni credincioși, a avea familii puternice și a-și iubi țara, ar da o lovitură mortală minciunii numite feminism.

Evitați agresivitatea. Există momente când femeile trebuie să devină leoaice pentru a proteja lucrurile dragi lor. Dar a îndrepta această agresivitate către bărbați, prin „șefisme”, nu va face decât să spulbere rămășițele de masculinitate din societate. O atitudine drăguță și blândă, însă, stimulează atât femininul și masculinul, din femei, respectiv bărbați.

Creșteți bărbați. Bărbați sunt destul de oropsiți în zilele noastre. Nu contribuiți și voi la acest fenomen, măturând cu ei pe jos. În loc de asta, creșteți bărbați. Mulțumiți-le pentru felul în care vă protejează. Faceți-le complimente când au atitudini masculine. Lăsați-i să vă deschidă ușa sau să care cutii pentru voi – chiar dacă puteți și voi foarte bine să faceți asta.

Din nefericire, toate aceste acțiuni sunt contraculturale și puteți fi etichetateă ca misogină – chiar dacă sunteți femeie! A înota contra curentului nu e ușor, dar aceia care fac acest lucru sunt cei cu adevărat curajoși. Așadar, dacă tu, ca femeie, vrei să schimbi lumea, lasă deoparte feminismul și adoptă feminitatea.

Articol scris de Annie Holmquist, tradus de Editura Contra Mundum

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Barbatii au ajuns sa creada ca sunt barbati daca poartă pantaloni strâmți, mulați pe bulan si buci,au bluze înflorate și își leagă părul foarte lung într-un coc,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate