ACTUALITATEUn nou act filantropic făcut de Biserică. Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au...

Un nou act filantropic făcut de Biserică. Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au renovat o secție a Institutului Oncologic București

La Institutul Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București a fost inaugurată marți Secția de Oncologie Medicală 2, renovată de Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale. Aceștia au susținut lucrări în valoare de peste 200.000 euro, care au fost realizate în timp record: 60 de zile, relatează Basilica.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis binecuvântare și încurajare și pacienților, împreună cu urarea de a depăși cu bine boala oncologică de care suferă.

„Felicităm în mod deosebit pe toți voluntarii care s-au implicat în această lucrare. Acest grup de voluntari au o activitate foarte bogată din această perspectivă medicală”, a adăugat ierarhul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Arhimandritul Ciprian Grădinaru, ghidul spiritual al Voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat că reabilitarea secției „este o lucrare duhovnicească de vindecare a Sf. Nectarie”.

„Până a venit pandemia, o dată pe lună, cu voluntarii veneam și cercetam fiecare bolnav, de la etajul șapte și până la parter, până la copii. Fiecare pat în parte îl luam și vorbeam cu fiecare pacient. Și fiecare avea de spus câte ceva, pentru că în spatele fiecărui om este o poveste și un destin. Era o zi pe care o dedicam bolnavilor de cancer. Văzând nevoile cu care se confruntă institutul și pacienții, ne-am mobilizat.

Pe lângă tratamentul oncologic, contează foarte mult, ca suport moral pentru pacient, și condițiile în care stă. Este o datorie a noastră morală ca și creștini, ca și Biserică, de a fi acolo unde este suferință, de a fi acolo unde este boală și unde este nevoie”, a spus Părintele Ciprian Grădinaru.

Managerul spitalului a declarat că apreciază mult munca Bisericii prin tinerii voluntari și a apreciat lucrarea ca fiind de calitate superioară.

„Pentru noi a fost un mare ajutor această mână pe care ne-a întins-o Patriarhia Română prin voluntarii care au lucrat aici. Arată minunat. Știu ce înseamnă pentru un bolnav oncologic să fie primit în asemenea condiții absolut luminoase.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ajutorul Bisericii a fost fantastic. Pacienții vin aici ca să se trateze și trebuie să fie primiți într-un mediu prietenos”, a spus managerul.

Secția Oncologie Medicală tratează anual 25.000 de pacienți în regim de spitalizare de zi și de spitalizare continuă. Are 62 de paturi, inclusiv de îngrijiri paliative, pentru cazurile cele mai grave din țară.

Data inaugurării a fost aleasă pentru a coincide cu sărbătoarea Sf. Ier. Nectarie de la Echina, ocrotitorul bolnavilor de cancer.

La eveniment au participat Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, delegatul Părintelui Patriarh Daniel, Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Naționale, dr. Bogdan Cosmin Tănase, Managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București și dr. Alexandru Blidaru, Șef secție Chirurgie Oncologică II la aceeași instituție medicală.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...