duminică, iulie 21, 2024
ACTUALITATEUn medic de la maternitatea Polizu este acuzat de omor calificat, pentru...

Un medic de la maternitatea Polizu este acuzat de omor calificat, pentru că lăsa copiii născuți prematur să moară. Avocat: Pe unii îi omora chiar el

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale pentru tentativă de omor calificat pe numele medicului ginecolog de la Spitalul Polizu acuzat că a lăsat copiii născuţi prematur să moară, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, în urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii au dispus începerea urmăririi penale şi, ulterior, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie din cadrul Maternităţii Polizu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat.

„În ordonanţa de efectuare în continuare a urmăririi penale, procurorii au reţinut existenţa unei bănuieli rezonabile cu privire la următoarea situaţie de fapt: la data de 24.04.2019, o femeie a născut o fetiţă viabilă la Maternitatea Polizu, sub supravegherea suspectului, medic de specialitate obstetrică-ginecologie. Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminin fără semne de viabilitate. Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale”, susţin anchetatorii.

În cauză a fost dispusă o expertiză medico-legală ce urmează a fi efectuată de către experţi din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” Bucureşti, cercetările fiind continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt.

Potrivit unor articole din presă, medicul Florian Robe a fost reclamat de o familie din Piteşti că, în aprilie 2019, le-ar fi lăsat bebeluşul să moară.

Concret, tatăl a povestit că soţia a avut complicaţii la naştere şi a fost direcţionată la Maternitatea Polizu, unde i-a fost recomandat medicul Florian Robe. Ajunsă la spital, mama a fost consultată de medic, care a decis să fie făcut un avort.

După naştere, medicul le-ar fi spus că fetiţa lor nu a supravieţuit şi a aruncat corpul copilului într-o tăviţă, după care l-a băgat într-o caserolă cu capac şi introdus într-un sac. Ulterior, o asistentă ar fi lovit din greşeală cu piciorul sacul respectiv, moment în care a auzit copilul plângând şi a reuşit să-l salveze.

Avocatul Adrian Cuculis a dezvăluit că ”Polizu, prin acest ”Dr. Robe”, era un abator de copii prematuri, aruncați la propriu în coșul de gunoi, până mureau”. Medicul este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară sau chiar „îi omora el” pentru a ”nu mai ocupa un loc în incubator”, scrie Gândul.

De asemenea, avocatul a explicat că s-a documentat în acest caz absolut înfiorător și că probabil există alte numeroase cazuri similare, cel mai probabil părinții neștiind ce s-a întâmplat cu bebelușii.

„Cele explicate mai sus și care sunt extrem de precise, au fost și filmate și pe baza filmărilor s-a refăcut filmul ororilor. De asemenea, toate actele întocmite pentru ”mortul viu”, adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze și să moară, au fost făcute în fals ca să acopere abatorul”, a precizat avocatul Adrian Cuculis.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. -in privinta mator nu a comentat!
    (asta face cenzura,
    introduce un dubiu nepermis,
    “a comentat maxtor sau nu a comentat?”

  2. Dumnezeu cand vrea sa te scape, te scapa, chiar si cand nimeni si nimic nu-ti mai da vreo sansa. Copilul ala a scapat cu viata dintr-un sac legat la gura aruncat la gunoi, nu e fabulos?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE