vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEUn jurnalist american susține că România ar trebui să-i dea Ucrainei flota...

Un jurnalist american susține că România ar trebui să-i dea Ucrainei flota de MIG-uri | Ofertele de sprijin militar pentru Ucraina au dispărut

Redactorul șef al al site-ului de analize militare The War Zone, Tyler Rogoway, a ținut o „pledoarie” privind necesitatea Ucrainei de a primi flota de MIG-uri a României. Jurnalistul american susține că tot ce înseamnă avioane de luptă deținute de România sunt mult mai eficiente tehnic decât cele ale Ucrainei și, nu în ultimul rând, „mult mai necesare. Mai exact, jurnalistul american lansează un apel pentru sprijinul militar al Ucrainei din partea României, potrivit analizei citate de inpolitics.ro.

„România are aproximativ 27 de MiG-21 operaționale, 19 fiind LanceR-C, iar restul fiind LanceR-B, acestea din urmă fiind pentru antrenamente.  Nici piesele de schimb nu sunt o problemă.

În fapt, invazia Ucrainei a arătat că chiar și avioanele de vânătoare vechi se pot dovedi esențiale pentru a împiedica Rusia să câștige superioritatea aeriană asupra unei țări. Aceste aeronave ar trebui să fie imediat oferite Ucrainei, la pachet cu instructaje de urgență și cu suport continuu”, s-a exprimat Tyler Rogoway.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Americanul își motivează apelul prin faptul că invazia Ucrainei se prelungește, tocmai pentru că nu are echipamente militare. El consideră că presa din România ar putea să prezinte obiectiv conflictul militar Rusia-Ucraina, astfel încât să existe o soluție parțială pentru Ucraina.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Au apărut și au dispărut oferte pentru completarea forțelor aeriene ucrainene cu avioane din epoca sovietică, familiare la operat și ușor de întreținut. Dar, știrile din România ar putea oferi acum o soluție parțială – deși poate nu ideală pentru unii – la deficitul de luptători al Ucrainei”, s-a exprimat Tyler Rogoway, pe site-ul The War Zone.

Apelul este controversat, având în vedere că președintele Rusiei, Vladimir Putin a avertizat celelalte state să nu se implice militar în războiul cu Ucraina, deoarece vor „fi consecințe greu de imaginat”.

De ce au „dispărut” ofertele de sprijin militar pentru Ucraina

Mai mult decât atât, NATO nu se va implica militar în acest război, chiar dacă va întări protecția statelor membre, așa cum a susșinut și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

„Aceasta ar duce la o escaladare dramatică a acestei situaţii dificile în Ucraina, ceea ce ar aduce mari pericole”, a declarat Scholz pentru postul de televiziune ZDF, citat de Hotnews.

În ceea ce privește România, șeful statului, Klaus Iohannis, a subliniat ferm că nu se va implica militar, ci va continua să ajute civilii. Moldova a refuzat, de asemenea, să vândă Ucrainei avioane MIG-29.

 

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. sa ne faca o oferta. noi platim miliarde pe rable pe care nu le primim iar astia vor avioane pe de- a moaca pt avioane functionale. Sa dea si ei 10 mld de euro si le dam.
    Oare asta sa fi fost miscarea cu scoaterea din uz? Ar fi o miscare criminala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE