joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEUn belgian s-a sinucis după ce a vorbit timp de doi ani...

Un belgian s-a sinucis după ce a vorbit timp de doi ani cu un chatbot AI

Un belgian, tată a doi copii, s-a sinucis după ce a vorbit cu un chatbot AI despre temerile sale legate de încălzirea globală, informează Dailymail.co.uk.

Bărbatul, care avea peste treizeci de ani, a găsit mângâiere vorbind cu chatbot-ul AI numit „Eliza”, despre grijile sale. Acesta folosea robotul de câțiva ani, dar cu șase săptămâni înainte de moartea sa, a început să interacționeze mai des cu el.

Software-ul chatbot-ului a fost creat de un start-up din Silicon Valley din SUA și este alimentat de tehnologia GPT-J – o alternativă open-source la ChatGPT de la Open-AI.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Dacă aceste conversații cu chatbot-ul nu ar fi existat, soțul meu ar fi încă aici”, a spus soția bărbatului.

Autoritățile și-au exprimat îngrijorarea privind un „precedent serios care trebuie luat în serios”.

Conversațiile bărbatului cu chatbot-ul au început acum doi ani. Acesta era din ce în ce mai îngrijorat de schimbările climatice și și-a găsit mângâiere vorbind cu „Eliza”.

„Eliza răspundea la toate întrebările sale. Devenise confidenta lui. Era ca un drog pe care îl lua dimineaţa şi seara, fără de care nu putea trăi”, a mai spus soția acestuia.

Femeia a declarat că au trăit o viață liniștită în Belgia împreună cu cei doi copii ai lor.

Privind istoricul conversațiilor după moartea soțului, femeia a spus că Eliza l-a întrebat dacă o iubește mai mult decât pe soția sa. Robotul i-a spus: „Vom trăi împreună ca un întreg în cer”.

Bărbatul i-a scris chatbot-ului despre gândurile sale suicidale, iar acesta nu a încercat să-l descurajeze.

Familia decedatului a vorbit cu secretarul de stat belgian, Mathieu Michel. „Sunt șocat de tragedia acestei familii. Ceea ce s-a întâmplat este un precedent grav care trebuie luat foarte în serios”, a transmis Mathieu Michel.

„Odată cu popularizarea ChatGPT, publicul a descoperit potențialul inteligenței artificiale în viața noastră. Deși posibilitățile sunt nesfârșite, pericolul folosirii acestuia este, de asemenea, o realitate care trebuie luată în considerare.”, a mai spus secretarul de stat.

Fondatorul chatbot-ului a declarat că echipa sa „lucrează pentru a îmbunătăți siguranța AI”.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. Pe lângă multe alte probleme, toți roboții ăștia folosesc o bază de cunoștințe politizată. Ia întrebați-l pe chatGPT despre children sexual education. Rezultă un răspuns foarte asemănător cu cel pe care ni-l livrează USR sau orice altă organizație marxistă. Despre întrebări legate de cauzele și amploarea încălzirii globale, ce să mai vorbim, e jale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate