duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEUn bărbat din Brașov a leșinat la 5 minute după vaccinarea anti-Covid-19....

Un bărbat din Brașov a leșinat la 5 minute după vaccinarea anti-Covid-19. Acesta ar fi suferit un șoc anafilactic

Un bărbat, în vârstă de 31 de ani, a leșinat la nici 5 minute după ce i-a fost administrată o doză de vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de compania Pfizer. Acesta a suferit un șoc anafilactic, nefiind prima dată când se întâmplă asta în urma administrării vaccinului, informează BZI.

Conform Prefecturii Brașov, bărbatul de 31 de ani a prezentat o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin leșin, paloare tegumentară și hipotensiune. Reacția a apărut la 5 minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-BioNtech. Imunizarea s-a efectuat în Centrul de la Spitalul Militar de Urgență ”Regina Maria” din Brașov.

„În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș” din București, a comentat la Antena 3 variantele pe care le au cadrele medicale și populația după anunțul făcut de Agenția Europeană pentru Medicamente despre riscul de formare a cheagurilor de sânge după vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca.

Cred că datele din ultimul timp stabilesc o relație de cauzalitate între vaccin și tromboze, numai că aceste cazuri sunt foarte rare și acest lucru se vede în statistică. Cred că ar trebui să privim lucrurile în felul următor: orice medicament, orice vaccin, are și reacții adverse notabile. Dacă acestea sunt foarte rare, putem să ne gândim în raport cu beneficiile. Dar putem să mai facem ceva: un profil al pacientului cu risc.

„Trebuie să stabilim dacă sunt factori preexistenți, care pot fi potențați de vaccin. Și atunci este de discutat. Ce se spune despre tineri, despre cei până în 55 de ani, și despre faptul că femeile au o probabilitate mai mare sunt, deocamdată, doar constatări. Nu există o explicație. Nu s-a stabilit mecanismul exact prin care se produc aceste cazuri. Dar e clar că trebuie să fim prudenți.”, a spus Adrian Marinescu, potrivit BZI.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE