ACTUALITATEUltimul tort cu acuarele înainte de Ceaușescu

Ultimul tort cu acuarele înainte de Ceaușescu

Aș putea să jur că în anul acela nu a fost nimic mai important decât petrecerea mea: în 1985, Gorbaciov a fost ales liderul suprem Sovietic, Ronald Reagan a făcut o reformă a taxelor, Franța și-a schimbat sistemul electoral, britanicii au găsit o gaură în stratul de ozon, iar Coca Cola a anunțat că își aduce înapoi formula originală. Eram doar un copil mic în fața unei lumi imense și plictisitoare, un copil care dormise cu gândul la un tort și la cadouri: după Paști și Crăciun, petrecerea asta era cel mai important eveniment din familia noastră. Așa a fost la noi fiindcă eu, „pitica”, sunt născută în iarnă, iar fratele meu, „cavalerul”, este în primăvară, așa că ne întâlneam vara- la „jumătatea drumului” și organizam împreună o petrecere mare. Era ca la palatul lui Ceaușescu: plănuiam petrecerea cu o săptămână înainte, invitații confirmau, apoi începeau nerăbdarea, cremele din bucătărie, scurgerea musafirilor. Aș putea să jur că 1985 nu a fost timp pierdut ci doar un moment în care am câștigat ani pentru viață.

Continuarea o găsiți pe blogul jurnalistului Traian Horia.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...