ACTUALITATEIstoricul Marius Oprea: Comisia Europeana vrea sa devina un guvern comunitar, peste...

Istoricul Marius Oprea: Comisia Europeana vrea sa devina un guvern comunitar, peste cele alese de statele naționale si nu se sfiește sa folosească șantajul economic

Istoricul și scriitorul Marius Oprea a publicat un editorial pe Mediafax legat de parcursul și tendințele Uniunii Europene, în contextul întâmplărilor cu Ungaria, care a emis o lege internă ce protejează copii de pedofilie.

Acesta subliniază faptul că Uniunea, în deosebi statele cu cea mai mare influență din ea, doresc să formeze un „guvern comunitar”, globalist, ce să fie deasupra guvernelor naționale, fiind condus de la Bruxelles.

„Diferendul dintre Ungaria, care se opune introducerii educației LGBTQ în școli, căreia i s-au adăugat și aliații săi din grupul de la Vișegrad, are o altă miză, mai profundă: este legat de
extinderea puterii comunitare asupra statelor suverane. Cu alte cuvinte, Comisia Europeană de la Bruxelles vrea puteri extinse. Vrea să devină un „guvern comunitar”, deasupra celor desemnate de statele suverane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Războiul între politicienii care-și apără identitățile propriilor țări și birocrații politici „globaliști” de la Bruxelles s-a intensificat în ultima jumătate de an. Acum, pozițiile s-au conturat, ca și „granițele” între cele două tabere, care opun fostele state comuniste din centru și est și țările din occidentul european – cu nuanțe, în fiecare caz.

El are o miză mult mai importantă decît toate pretextele invocate, precum „chestiunea” LGBTQ pusă pe tapet prin „raportul Matic”, care prevede extinderea drepturilor minorităților sexuale. Față de care Ungaria își păstrează cu încăpățînare punctul de vedere.”, scrie domnul Oprea.

Istoricul aduce în discuție și abordarea grupului europarlamentar „Renew Europe”, condus de Dacian Cioloș (lider USR-PLUS). Reacția dânsului arată foarte clar și direcția înspre care se îndreaptă partidul pe plan intern, în România.

„Susținut cu ambele mîini de grupul RENEW Europe, condus de Dacian Cioloș, acest „raport” a pus gaz pe un foc care pînă acum ardea mocnit. Ungaria se menține pe poziții, spre exasperarea Bruxelles-ului. Varga Judit, ministrul de Justiție maghiar, a declarat că „vom continua să ne protejăm onoarea patriei, să respectăm legea privind protecția copilului și să nu permitem lobby-ului LGBTQ să intre în instituțiile noastre publice de învățămînt!”.

Acum nu mai e vorba doar de homosexuali și celelalte minorități sexuale. Se opun de fapt două viziuni ireconciliabile, din interiorul UE: una „globalistă”, care dorește extinderea puterii Bruxelles-lui asupra politicilor din statele naționale, și o alta care dorește conservarea statu-quo-ului Uniunii și a principiului fundamental al subsidiarității. Ceea ce înseamnă respectarea suveranității interne a fiecărui stat component și a dreptului său de a-și decide propria soartă.”, spune Marius Oprea.

În continuare, scriitorul arată că ipoteza care spune că UE ar putea deveni un „nou URSS” prinde contur, arătând că a început să practice șantajul economic.

„Tranșeele săpate pornind de la pretextul LGBTQ separă treptat și alte țări din spațiul ex-comunist față de ideologiile „corect politic” promovate de Bruxelles, ca un răspuns instinctiv față de un tip de politică dirijistă, cu care aceste state erau obișnuite din vremea în care trăiau sub tutela și controlul Moscovei. Ceea ce prevedea Vladimir Bukovski, și anume că Uniunea Europeană va tinde să se transforme într-un „nou URSS”, nu e deloc departe de adevăr.

Comisia Europeană nu se sfiește să folosească în acest conflict Vest-Est o armă la îndemînă: șantajul economic. Este ceea ce acuză recent grupul europarlamentarilor conservatori și reformiști, care consideră că Bruxelles-ul „aplică standarde duble în aprobarea planului de redresare și reziliență”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Comunicatul de ieri, semnat de Ryszard Legutko și Raffaele Fitto, copreședinţii grupului Europenilor Conservatori și Reformiști din Parlamentul European, îl nominalizează direct pe Dacian Cioloș, care solicită „sancționarea” țărilor nesupuse față de „directivele LGBTQ”, acuzîndu-le de nerespectarea „statului de drept”:

„Domnul Cioloș își arogă libertăți de a împărți europenii în buni sau răi și de a acuza guvernele conservatoare alese democratic de intenții criminale. Credem că decizia finală cu privire la care guverne merită sau nu încrederea cetățenilor ar trebui să aparțină în continuare cetățenilor înșiși”.

Ei mai spun, răspicat, că „drepturile LGBTQ” sînt doar un pretext: „Ajunge cu mantrele false! Este clar că două percepții complet diferite se ciocnesc aici. Pentru noi, europenii conservatori, tratatele actuale ale UE, precum și suveranitatea statelor noastre și a democrațiilor naționale, sînt măsura tuturor lucrurilor”, susțin conservatoriii europeni.”, precizează istoricul.

În cele din urmă, Marius Oprea spune că România se ferește să aibă vreun cuvânt de spus, acest fapt fiind în favoarea progresiștilor europeni.

„În tot acest conflict, România tace, prudent – cu excepția europarlamentarului conservator Cristian Terheș, care s-a alăturat colegilor săi Legutko şi Fitto. Datori vînduți, pînă peste limitele rezonabile, nu mai avem practic nicio marjă de decizie, în concertul european. Cu atît mai puțin în acest conflict, care presupune coloană vertebrală.

Premierul Cîțu ne-a îngenuncheat, vînzîndu-ne viitorul prin supraîndatorarea țării, iar „românul” Dacian Cioloș ne-a șters demult granițele, tradițiile suveranitatea, aliniindu-ne în
genunchi față de orice decizie pe care impun „progresiștii” de la Bruxelles, în avangarda cărora el însuși se află.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ambii au făcut ca România să nu mai conteze în acest război între suveranitate și federalizare și ca soarta țării să se decidă, pînă în viitorul apropiat (adică pînă la alegerile din 2024, cînd avem șansa să ne spunem punctul de vedere), oriunde altundeva decît la București.”, conchide Marius Oprea.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. un imperiu european neo-nazisto-bolsevic. al doilea razbel reloaded. cu tehnologie. hitler si minionii se pare ca au supravietuit spiritual in mintile psihopatilor miliardari criminali care s-au catarat pe omenire. metodele lui si lagarele de concentrare au fost sursa de inspiratie. lagarele sunt acum la noi acasa. tarile suverane se transforma in lagare de concentrare. cine a facut asta a studia psihologia si a pregatit imbecilizarea justitiei. omul prefera sa respecte regulile orwelliene si sa se supuna decat sa “alerge” prin instante. singura solutie este ca toti sa iesim in strada. singura solutie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate