ACTUALITATEUE se pregătește să impună sancțiuni Poloniei și Ungariei, în timp ce...

UE se pregătește să impună sancțiuni Poloniei și Ungariei, în timp ce Varșovia apără Europa de invazia migranților: De secole, Polonia a păzit casa noastră comună, înainte ca UE și NATO să se nască

Comisia Europeană a trimis vineri câte o scrisoare guvernelor din Ungaria și Polonia care se pregătesc pentru lansarea mecanismului statului de drept, scrie Politico. Potrivit informațiilor publicației în media, scrisoarea către Ungaria ridică îngrijorări cu privire la achizițiile publice și riscurile de corupție, în timp ce polonezii sunt vizați de reforma judiciară și „respectul pentru legislația UE”.

Scrisoarea către Budapesta și Varșovia a fost semnată de Gert-Jan Koopman, directorul general pentru buget al Comisiei, cu aprobarea președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen. Potrivit presei de la Bruxelles, scrisorile pot fi considerate ca primul pas informal înainte ca Bruxelles-ul să activeze oficial mecanismul statului de drept împotriva Ungariei și Varșoviei.

Sancțiunile pentru încălcarea statului de drept este noul instrument aflat în mâna Bruxelles-ului, care, în urma unor dezbateri aprinse, a intrat în vigoare la 1 ianuarie, legând executarea plăților de la bugetele UE de respectarea condițiilor dictate de statul de drept în Bruxelles. Deși există experți juridici și comentatori care au susținut că mecanismul statului de drept nu este legal și că Polonia și Ungaria nu au semnat niciodată niciun acord care să permită utilizarea acestuia, Bruxelles pare să avanseze cu sancțiuni.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deloc surprinzător, din cauza naturii politizate a legislației, Ungaria și Polonia au argumentat împotriva unui mecanism care amenința cu retragerea fondurilor UE încă de la început, iar atât Budapesta, cât și Varșovia chiar au pus veto asupra bugetului-cadru al UE și a fondului de salvare, întrucât se știa că legislația a fost doar o altă armă în mâinile instituțiilor de la Bruxelles, dominate de liberali, într-un război ideologic împotriva guvernelor naționale, scrie RemixNews.

Premierul Poloniei: Apărăm Europa

Într-un videoclip publicat în weekend cu privire la actuala criză de la granița poloneză, intitulat „Apărăm Europa, mesajul premierului polonez Morawiecki” este distribuit pe scară largă pe rețelele de socializare.

Videoclipul prezintă scene în care migranții ilegali forțează granița polono-belarusă și include o prezentare în care soldații belaruși, care observă întregul asalt, sunt evidențiați cu roșu. Videoclipul explică, de asemenea, modul în care guvernul belarus transferă activ migranții la graniță într-un mod detaliat.

„De la distanță, aceste evenimente pot părea ca o criză obișnuită a migrației, dar nu sunt. Aceasta este o criză politică creată cu un scop special. Obiectivul este destabilizarea situației din Europa pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece, acum 30 de ani”, a spus Morawiecki în videoclip.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Premierul a avertizat că ținta operațiunii de astăzi este Polonia, dar în viitor Germania, Belgia, Franța și Spania vor deveni și ele ținte, acesta fiind scopul organizării unor astfel de rute de migrație.

„Presiunea lui Lukașenko și Putin este deja simțită în toată Europa. Fiecare dintre noi plătește pentru creșterea prețurilor la energie cauzată de reducerea drastică a furnizării de gaze către țările europene. Acesta este doar începutul. Dictatorii nu se vor opri”, a declarat Morawiecki în videoclip.

El a vorbit, de asemenea, despre rolul istoric al Poloniei în apărarea lumii libere și a asigurat că Polonia nu va ceda șantajului și va face tot ce îi stă în putere pentru a opri „răul” care amenință Europa.

„De secole, Polonia a păzit casa noastră comună. Când invadatorii, tiranii și dictaturile totalitare de mai târziu au trebuit să fie confruntați, am stat mereu în prima linie. Aceasta a fost solidaritatea poloneză cu alte țări din lumea liberă cu mult înainte ca UE și NATO să se nască”, a decarat el, mai scrie RemixNews.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...