marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEUcraina | O platformă de extremă dreapta l-a inclus pe Viktor Orbán...

Ucraina | O platformă de extremă dreapta l-a inclus pe Viktor Orbán pe lista „dușmanilor țării”. Același site i-a consemnat în trecut pe jurnalistul Oles Buzina și pe politicianul Oleg Kalașnikov, ambii morți în condiții suspecte

Viktor Orbán, premierul Ungariei, a fost consemnat pe o listă de inamici ai Ucrainei întocmită de platforma de extremă dreapta Mirotvorec, conform Remix News.

Site-ul a publicat deja numele a zeci de mii de oameni cu informații personale, cum ar fi data nașterii, numărul pașaportului și adresa de domiciliu. Experții spun că operatorii site-ului web nu ar fi putut accesa astfel de date fără asistența serviciului de securitate internă ucraineană.

Site-ul web Mirotvorec a fost creat în 2014, în urma anexării Crimeei de către Rusia și a ocupării de facto a Donbass-ului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Lista este descrisă de mulți drept o listă de ucidere, mai ales după asasinarea în 2015 a scriitorului și jurnalistul Oles Buzina sau a politicianului rus de opoziție Oleg Kalașnikov, ambii identificați ca „dușmani ai Ucrainei” de respectiva platformă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În urma invadării Ucrainei de către Rusia, Orbán a ales o abordare anti-război și a reufzat să trimită arme în Ucraina sau să permită tranzitul armelor prin țara sa. De asemenea, premierul ungar s-a opus sancțiunilor împotriva Rusiei, spunând că ar fi atât catastrofale pentru economia țării sale, cât și pentru economia Europei.

Ucraina a atacat în mod activ aceste poziții, iar președintele ucrainean Volodymyr Zelenski l-a atacat verbal pe Orbán în perioada premergătoare alegerilor din Ungaria, în efortul de a duce la pierderea alegerilor de către acesta. Guvernul ucrainean a avut și o retorică din ce în ce mai acidă împotriva Ungariei, acuzând țara că dorește să anexeze partea de vest a Ucrainei.

Acum câțiva ani, când cancelarul german de la acea vreme, Gerhard Schröder, a fost inclus pe listă, Ministerul german de Externe a criticat site-ul Mirotvorec. Andriy Melnyik, ambasadorul ucrainean în Germania, explicase atunci că, deoarece platforma era proprietate privată și că libertatea de exprimare a fost ridicată, Kievul nu poate restricționa site-ul.

Orbán nu este primul politician maghiar care a fost inclus pe lista sușmanilor Ucrainei. Și ministrul de externe, Péter Szijjártó, a fost, de asemenea, vizat de site-ul web pentru o perioadă lungă de timp.

Pe listă a fost adăugat și László Brenzovics, președintele Asociației Culturale Maghiare din Transcarpatia, precum și Olivér Várhelyi, comisarul al Uniunii Europene din partea Ungariei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate