ACTUALITATEUciderea ursului Arthur: Prințul austriac a intentat proces ONG-ului Agent Green și...

Uciderea ursului Arthur: Prințul austriac a intentat proces ONG-ului Agent Green și cere despăgubiri de un milion de euro

Prințul Dimitrie Sturdza și Prințul Emanuel de Liechtenstein au intentat un proces împotriva Agent Green, ONG-ul care a adus cazul ursului Arthur în atenția publică. Aceștia cer despăgubiri de un milion de euro, pentru că asociația s-ar fi referit la împușcarea ilegală a ursului Arthur, cel mai mare din România.
Prințul Dimitrie Sturdza i s-a alăturat Prințului Emanuel de Liechtenstein în acest demers

și susține că lucrurile care s-au spus despre vânătoare sunt false.

„Despre această vânătoare s-au spus mai multe lucruri neadevărate. S-a spus că a fost o vânătoare ilegală. Însă Prințul Emanuel a fost la o vânătoare permisă de ministrul Mediului. A două minciună este cea referitoare la faptul că Arthur a fost cel mai mare urs din România. Sunt mulți urși care sunt mult mai mari decât Arthur. Povestea asta e trasă de păr.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Se pare că ursul Arthur a fost împușcat la 300 m distanță de o fermă unde a făcut ravagii. Domnul Păun spune că nu ar fi trebuit împușcat masculul ăsta foarte mare, dar că ar fi trebuit eliminată o ursoaică cu doi pui. Domnul Păun e finanțat din afară, sunt multe țări în Europa de Vest care nu vor să relocăm urșii noștri acolo.
Cele mai multe ONG-uri sunt finanțate din afară. Să le propunem să ducă urși de la noi din țară în țară care le finanțează. Pe timpul lui Ceaușescu erau între 4.000 și 6.000 de urși, nu se știe exact, dar acum e sigur că numărul lor s-a dublat. Dacă Uniunea Europeană ne spune că ar fi bine să avem 2.000-3.000 de urși, ce facem cu restul de 9.000? Eu propun să împărțim 1000 la nemți, 800 la francezi etc”, explică Prințul Dimitrie Sturdza, potrivit realitateaoltului.ro.


Citești și ajuți!
 Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cel mai mare urs brun din România, Arthur, considerat de vânători un trofeu de aur, a fost vânat în luna aprilie în pădurile din Covasna de un prinț din Liechtenstein, care a plătit 7.000 de euro pentru a-l ucide. Prințul a primit derogare pentru a vană legal, însă trebuia să ucidă o ursoaica-problema de care localnicii se plângeau că le face pagube în gospodării și nicidecum frumosul exemplar care nici nu se apropia de casele oamenilor.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...