RECOMANDĂRITop 10 știri pozitive ale săptămânii (7-13 septembrie)

Top 10 știri pozitive ale săptămânii (7-13 septembrie)

Iată care sunt, în opinia noastră, cele mai pozitive 10 știri ale săptămânii care tocmai se încheie.

1. Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, anunță reluarea tuturor sporturilor, inclusiv cele de contact. Ministrul are și un plan ce va permite întoarce fanilor în tribune.

Mai multe informații despre declarația ministrului găsiți aici.

2. Șapte violonceliști din șase țări s-au calificat în Semifinala de Violoncel de la Concursul Enescu 2020. Cel mai tânăr are 14 ani: este o premieră în istoria Concursului Enescu ca un muzician să ajungă la această vârstă în semifinală.
Mai multe detalii despre concurs, aici.

3.Timiş: Clădirea triseculară a fostei Cancelarii de Război, reabilitată de primărie ca spațiu cultural.

Informații despre proiect găsiți aici.

4.Roger Federer a inaugurat un muzeu al ciocolatei. Este vorba de uzeul “Lindt Home of Chocolate”, care are o suprafaţă totală de 1.500 m pătraţi, iar principala atracție este o fântână de ciocolată, de nouă metri înălţime.

Mai multe detalii, aici.

5.Radu Frunteș se luptă să readucă la viață satul Șirnea. Profesorul Radu Frunteș e ghid pentru miile de turişti care vin în Şirnea să vadă cum se trăia în urmă cu un secol.

Informații despre această poveste de viață găsiți la această adresă.

6.S-au semnat procesele-verbale pentru inaugurarea Magistralei 5. Bode: În curând bucureștenii pot folosi metroul din Drumul Taberei.

Mai multe informații pe acest subiect sunt disponibile aici.

7.Se reiau spectacolele la Teatrul National din ClujNapoca. Programul este disponibil aici.

8.Un român a inventat un nou cuvânt, folosit acum în toată lumea

Horace Dediu este un analist româno-american, axat pe telefonia mobilă și, îndeosebi, pe compania Apple. El a inventat termenul de „micromobilitate”, care se referă la categoria de transport cu vehicule mici.

Mai multe detalii aici.

9. Descoperiri arheologice de proporții la Sarmizegetusa Regia. Este vorba despre un edificiu vechi, situat pe terasa a IX-a, într-un strat inferior de săpătură, si ale cărui resturi incendiate au fost identificate pe suprafețe mari.

Mai multe informați despre comoara de patrimoniu, aici.

10.Românii din Valencia vor avea o biserică monument istoric din secolul al XV-lea. Biserica spaniolă a cedat românilor în concesiune pentru 50 de ani o biserică construită în secolul al XV-lea, în cartierul valencian Mislata.

Mai multe informații sunt disponibile aici

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...