luni, octombrie 2, 2023
ȘTIRITipuri de Blackjack pe care le poți întâlni în cazinou

Tipuri de Blackjack pe care le poți întâlni în cazinou

În orice cazinou, unul dintre cele mai populare jocuri de masă este Blackjack, iar odată cu apariția cazinourilor online, acest joc este disponibil și online cu numeroase variante. Originea jocului poate fi urmărită până în anii 1600, când era numit în mod obișnuit “21”. Veți da de multe variante de Blackjack unde o singură regulă poate fi diferită în funcție de locul unde jucați.

Blackjack este un joc jucat direct cu dealerul, în care scopul este de a avea cărți cu o valoare totală cât mai apropiată de 21, fără a depăși 21. Pot fi mai mulți jucători, dar fiecare va concura în continuare direct cu dealerul. O combinație de noroc și îndemânare, înțelegerea jocului este importantă pentru a putea avea succes la masă și pentru a vă crește șansele de a învinge dealerul dintr-un loc ca pokerstars.

Blackjack american

Împreună cu Blackjackul european, Blackjackul american (denumit uneori Blackjack clasic) este cea mai răspândită formă de joc.

Una dintre primele diferențe între cele două pe care le veți observa este în ce etapă a jocului dealerul își ia cartea de deschidere. La Blackjack american, dealerul primește cartea sa principală (cea care rămâne cu fața în jos) înainte ca jucătorul să ia orice decizie cu privire la propria mână.

Aspecte principale ale jocului cum ar fi funcția split sau dublarea sunt puțin diferite de asemenea.

Pontoon – Blackjack în stil britanic

Pontoon este echivalentul britanic al blackjack-ului american. Acesta împărtășește multe aspecte comune cu vărul său american, dar are câteva întorsături care fac jocul puțin mai interesant și strategic. Cea mai mare diferență în versiunea de cazinou este că jucătorii pot vedea mai întâi o carte înainte de a face pariurile și își pot mări pariurile în timpul mâinii jucate propriu-zis.

O mână de Pontoon începe prin faptul că toți jucătorii primesc o carte apoi pot alege cât de mult să parieze pe mână. Urmează să se împartă a doua carte și jocul se desfășoară în general foarte asemănător cu blackjack-ul standard, cu excepția faptului că se folosesc termeni diferiți, cum ar fi “twist” în loc de “hit”. Dacă jucătorul are o mână mai mare decât cea a dealerului, câștigă, cu o excepție notabilă – dacă jucătorul are cinci cărți care sunt egale cu 21 sau mai puțin, câștigă automat dublul pariului său!

Vegas strip Blackjack

Această variantă de blackjack se joacă cu patru pachete de cărți. Jucătorul poate da split la doi ași doar o singură dată, dar în același timp poate dubla oricare două cărți.. După ce a dat split ( a împărțit), jucătorul își poate dubla pariul doar dacă cărțile care au fost împărțite au fost doi ași. Dacă jucătorul obține totalul de 21 după împărțirea cărților, nu se consideră că este blackjack. Dacă jucătorul împarte doi ași, acesta va primi doar o carte în plus și nu are opțiunea de a mai primi încă una.

Blackjack european

Blackjack-ul european are același mod de joc ca și Blackjack-ul clasic. Dar aici cele două cărți ale jucătorului vor fi cu fața în sus, în timp ce dealerul va avea o carte cu fața în sus și cealaltă cu fața în jos. Jucătorul trebuie să decidă după ce își vede cele două cărți. Apoi, doar dealerul va putea să vadă a doua sa carte. La Blackjack european, jucătorul este mai avantajat decât dealerul.

21 în stil spaniol

Spanish 21 este diferit de alte versiuni de Blackjack într-un mod semnificativ; se folosesc doar 48 de cărți din fiecare pachet. Deoarece toate cele cu numărul 10 nu sunt incluse, mărind astfel avantajul casei. Există oriunde între 6 și 8 pachete de cărți, toate fără niciun 10. O altă schimbare este că, ori de câte ori jucătorii obțin o mână care totalizează 21, ei câștigă automat, indiferent de mâna dealerului. Dublarea se poate face pe oricare două cărți, chiar și după împărțirea cărților, iar predarea este permisă după dublarea cărților.

Blackjack progresiv

Jocul de Blackjack progresiv se poate baza pe versiunea americană sau pe cea europeană. Diferența majoră intervine odată cu prezența unui jackpot progresiv. Cu fiecare rundă sau “mână”, mai mulți bani se adaugă la un jackpot pentru câștigătorul final. În funcție de cazinou pot exista diferențe în ceea ce privește regulile de efectuare a mișcărilor de split, hit, double și stand.

Concluzie

În afară de variantele menționate mai sus, Blackjack are multe alte variante de joc. Toate aceste variante vor avea diferențe infime în ceea ce privește gameplay-ul, în timp ce cea mai mare parte a acestuia va rămâne la fel. Deoarece gameplay-ul este ușor de înțeles și de jucat, chiar și jucătorii noi aleg acest joc pentru a juca pe cazinourile online.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate