luni, octombrie 2, 2023
ȘTIRIPremierul Ludovic Orban, despre votul în localitățile aflate în carantină: Nu trebuie...

Premierul Ludovic Orban, despre votul în localitățile aflate în carantină: Nu trebuie să se completeze vreo declarație, asta e o formalitate nenecesară. Este clar că omul iese din casă ca să se ducă să voteze

Oamenii din localitățile aflate în carantină nu trebuie să completeze nicio declarație când merg să voteze, această prevedere urmând să fie aprobată în sedința de Guvern de vineri, a anunțat premierul Ludovic Orban, joi, la Digi24.

„Exercitarea dreptului de vot trebuie să fie neîngrădită și în zonele de carantinare. Orice cetățean, chiar dacă este într-o localitate care este temporar sub carantină, are libertatea de a se duce la secția de vot și să voteze, fără să dea declarație.

E ziua votului. Toată lumea știe că oamenii merg să-și exercite dreptul de vot. Avem CNSU în cursul zilei de mâine, înainte de ședința de Guvern, după care în ședința de Guvern vom transpune propunerea CNSU în modificarea HG privind starea de alertă.

(Vor putea merge – n.red.) fără să mai dea o declarație. Asta e o formalitate nenecesară. Este clar că omul iese din casă ca să se ducă să voteze”, a explicat premierul Orban.

Acesta a menționat că persoanele aflate în carantină în urma unei decizii DSP vor vota doar solicitând urna mobilă.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate