marți, iunie 6, 2023
ACTUALITATETimișoara | Rugăciuni și lumânări aprinse pe străzi, la procesiunea cu moaștele...

Timișoara | Rugăciuni și lumânări aprinse pe străzi, la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorului Banatului

Pe străzile Timișoarei a avut loc marți o procesiune cu moaștele Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului. Participanții au purtat în mâini lumânări aprinse, informează Mitropolia Banatului și Basilica.

Au fost prezenți credincioși, monahi, monahii și tineri din ASCOR și de la parohiile din Timișoara, implicați în activitățile de cateheză, care s-au rugat și au intonat cântări religioase. Procesiunea a început și s-a încheiat la Catedrala Mitropolitană. Programul liturgic a continuat cu slujba Utreniei, iar la miezul nopții cu Sfânta Liturghie.

Mitropolitul Ioan și Episcopul vicar Paisie Lugojanul au însoțit pelerinii pe tot parcursul procesiunii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș a trecut la Domnul în anul 1656, iar în 1950, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea sa și strămutarea moaștelor sale din biserica mănăstirii Partoș în Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara.

După 300 de ani de la mutarea sa la Domnul, în 6-7 octombrie 1956, la Timișoara, a avut loc proclamarea solemnă a canonizării, anul acesta împlinindu-se 65 de ani de la acel eveniment.”, scrie Mitropolia Banatului.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate