ACTUALITATETimișoara | Rugăciuni și lumânări aprinse pe străzi, la procesiunea cu moaștele...

Timișoara | Rugăciuni și lumânări aprinse pe străzi, la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorului Banatului

Pe străzile Timișoarei a avut loc marți o procesiune cu moaștele Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului. Participanții au purtat în mâini lumânări aprinse, informează Mitropolia Banatului și Basilica.

Au fost prezenți credincioși, monahi, monahii și tineri din ASCOR și de la parohiile din Timișoara, implicați în activitățile de cateheză, care s-au rugat și au intonat cântări religioase. Procesiunea a început și s-a încheiat la Catedrala Mitropolitană. Programul liturgic a continuat cu slujba Utreniei, iar la miezul nopții cu Sfânta Liturghie.

Mitropolitul Ioan și Episcopul vicar Paisie Lugojanul au însoțit pelerinii pe tot parcursul procesiunii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș a trecut la Domnul în anul 1656, iar în 1950, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea sa și strămutarea moaștelor sale din biserica mănăstirii Partoș în Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara.

După 300 de ani de la mutarea sa la Domnul, în 6-7 octombrie 1956, la Timișoara, a avut loc proclamarea solemnă a canonizării, anul acesta împlinindu-se 65 de ani de la acel eveniment.”, scrie Mitropolia Banatului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...