ACTUALITATETeatrul Globe din Londra își informează spectatorii că Romeo și Julieta aveau...

Teatrul Globe din Londra își informează spectatorii că Romeo și Julieta aveau „probleme psihice” care i-au împins spre sinucidere

Spectatorii piesei Romeo și Julieta au primit o pagină întreagă de avertismente cu privire la sinucidere, sânge fals și lupte de scenă, pentru o nouă producție a Teatrului Shakespeare’s Globe. Dubla sinucidere a celor doi îndrăgostiți, la finalul piesei, și traseul psihologic care a dus la acea decizie au fost tratate ca „probleme de sănătate mintală”, informează The Telegraph, citat de Smart Radio.

Înaintea spectacolului, publicul a fost avertizat de faptul că spectacolul conține scene de violență și sânge fals.

„Această producție conține scene de suicid, momente de violență și referințe la consumul de droguri. Conține efecte sonore de împușcare și se utilizează sânge de scenă. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la aceste elemente, vă rugăm să contactați echipa noastră.”, se arată în textul prezentat publicului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Globe declară că ultima versiune a piesei încearcă să abordeze problemele contemporane, personajele principale au fost plasate într-o Verona unde „sistemul îi favorizează pe cei minoritari și își propune să nu mai considere drept «romantică» sinuciderea celor 2 îndrăgostiți.”

„Noi, la Globe, credem că o piesă veche de 400 de ani poate fi reinventată și remodelată într-o multitudine de moduri. Pentru producția noastră din 2021, am preferat o abordare antiromantică a piesei Romeo și Julietei. Producțiile istorice ale piesei au romanticizat sinuciderea – noi abordăm tragedia direct.”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...