sâmbătă, aprilie 13, 2024
OPINIIEliberarea sau Cucerirea Afganistanului?

Eliberarea sau Cucerirea Afganistanului?

Unele voci mi-au reproşat că în materialele despre ceea ce se întâmplă în Afganistan aş fi fost nedrept faţă de Talibani. Că aceştia nu ar fi atât de fanatici islamişti cât patrioţi. Că nu sunt mercenari, cum am spus eu, ai Chinei şi şeicilor arabi, ci luptători pentru Patria Afgană. Deci ei chiar au eliberat Afganistanul, nu l-au ocupat, cum zic eu.

Cât de false sunt aceste idei se poate vedea din următoarele fapte:

1. Talibanii care au pus mâna pe putere au proclamat Sharia şi revenirea Afganistanului la cea mai radicală structură islamică.

2. Talibanii care au pus mâna de putere au torturat şi torturează tot ce pare să fie opoziţie. Sunt femei ucise pentru că s-au rugat să nu le fie luată fiica sau sora mai mică spre a deveni „soţie” a cărui Taliban o vrea.

3. Talibanii sunt implicaţi masiv în Al-Qaeda, o mişcare atât de paşnică încât are nenumărate victime; ea este cea care a organizat şi aşa-numitul Stat Islamic, dacă vă mai amintiţi. În acei ani Talibanii luptau în Egipt, Siria, Irak etc. spre a impunte Statul Islamic şi califatul mondial.

4. Afganii normali – aşa-zişii moderaţi –, Paştunii care mai ţin Pashtunwali în înţelesul pre-islamic, nu în cel actual, fug de Talibani, se ascund de Talibani sau luptă împotriva Talibanilor.

5. Talibanii au primit armament şi muniţie în valoare de miliarde de dolari din afară, sursele indicând China Comunistă şi finanţatorii extremismului islamic. Cine crede că nu îşi vor plăti datoria nu înţelege nici gândirea afgană, nici gândirea chinezească sau extremistă islamică. Deci, da, ei sunt reprezentanţii unor puteri străine în Afganistan.

6. Printre Talibani există mulţi străini, veniţi din alte zone islamizate – inclusiv din celebrele non-zone din Vestul şi Nordul Europe. În schimb patrioţii sunt în mare primejdie.

7. Deoarece respectau vechiile principii Pashtunwali – deformate de Talibani până la patologic – au fost ucişi o mulţime de vechi Talibani, eroi în luptele cu Uniunea Sovietică. Cel mai cunoscut caz este al vestitului luptător Ahmad Şah Massoud, unul dintre conducătorii rezistenţei anti-sovietice. El a fost ucis de Talibani chiar în Valea Panjşir, loc esenţial în lupta împotriva Sovieticilor. Menţionăm că titlul de Şah (Shah) este un titlu de onoare şi putere prin care un Afgan devine unul dintre conducătorii tuturor Afganilor. Şi a fost asasinat de „camarazii” săi Talibani, atât la cererea Al-Qaeda cât şi al altor puteri care nu voiau un patriot la putere. Fiul său, Ahmad Massoud, conduce Rezistenţa Afgană Anti-Talibană, chiar în aceste clipe. În Valea Panjşir! Alături de el este celebrul om politic paştun Amrullah Saleh. Acesta este primul fruntaş afgan care îşi propune real un sistem politic bazat pe cultura afgană – şi secundar pe cea islamică – de cel puţin 150 de ani.

A nu se înţelege că ei nu sunt musulmani; dar au altă orientare decât cei care au cucerit Afganistanul

Aceşti luptători nu au, cel puţin deocamdată, niciun sprijin extern.

Ca urmare, ce sunt Talibanii care au pus stăpânire pe Kabul cu ajutorul puterilor străine şi joacă după cei care i-au finanţat?

*

„Eliberarea” Afganistanului de către Talibani mi se pare sinonimă cu „eliberarea” Rusiei de către Bolşevici. Sau, cum spune Românul, să sari din lac în puţ.

Rusia Ţaristă era, desigur, paradoxală şi chiar halucinantă.

Descrierile făcute de Dostoevski – incomparabil mai corecte decât cele ale unora ca Tolstoi – arată oameni rafinaţi intelectuali şi prostie abjectă, cinste şi corupţie, patriotism şi egocentrism feroce, ateism arogant (poate fi altfel??) şi credinţă adevărată etc., etc. Descrierile Românilor sau Lituanienilor arată o persecuţie sistematică – şi nu de puţine ori cruntă – a minorităţilor; mai ales a minorităţilor „nesuferite”, precum Românii, Lituanienii, Letonii, Estonii, Finlandezii, Georgienii etc. Era rău în Rusia Ţaristă, nu?

„Eliberarea” Rusiei de către Bolşevici a însemnat însă un şir de măceluri cumplite, de torturi inimaginabile, de violuri, de distrugeri de opere de artă, de jafuri… într-un cuvânt, a fost o revărsare de bestialitate. Aceasta nu s-a oprit, însă, la victoria Revoluţiei Bolşevice. A mers mai departe, zdrobind pe oameni sub piciorul murdar al unei ideologii demente. A fost mult mai rău în Rusia Bolşevică decât în Rusia Ţaristă.

Am fost împotriva intrării străinilor în Afganistan. Am fost împotriva implicării Românilor în Afganistan. Dar, dacă îţi asumi o mişcare politică şi militară îţi asumi şi consecinţele ei.

Retragerea total absurdă a lui Joke Biden şi Kamela Horroris din Afganistan a distrus tot binele pe care voluntarii îl făcuseră în SUA. Şi care compensase mult răul făcut de unele corporaţii şi mai ales de Democraţii Americani.
Evident, planul Preşedintelui Donald Trump de a aduce la masă forţele diverse din Afganistan şi a realiza un echilibru politic şi în timpul, şi după retragerea trupelor străine… a fost călcat în picioare de Partidul Democrat şi cuplul Biden-Harris.

A urmat dezastrul.
Şi acum tot binele a fost aruncat la gunoi (de acelaşi Regim Biden-Harris).

Iar patrioţii afgani sunt într-o situaţie extrem de grea.

Pentru că Afganistanul este cucerit de alianţa islamo-comunistă. Cea pe care, de altfel, s-a bazat şi Ceauşescu, într-o vreme în care SUA nu era condusă doar de obsedaţi sexuali.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

 1. La ce bun atâta despicat firul în patru? Dacă văd progresiștii că ne dezicem destul de talibani, în sfârșit o să ne-asculte, putem pune de-o dezbatere constructivă, niște conferințe și-apoi în sfârșit ne lasă copiii în pace?
  Lumea nu se bucură atât pentru musulmani sau țară în sine, cât pentru ideea că “se poate”. Și normal că ăia mai “nebuni” luptă până la final.

  Că lucrurile nu sunt așa roz, se prea poate, dar cum se face că de eliberatori nu auzim niciodată nimic rău? O fi presa obiectivă și fară interes?

  Apoi, de unde lejeritatea cu care vorbim noi de Sharia? Afganistanul este de departe țara cu populația cea mai în favoarea Sharia. Dacă ei asta vor, dacă asta e cultura lor, dacă simt că asta le permite să-și păstreze nealterată identitatea, știm noi mai bine pentru ei, la ei în țară? Să-i bombardăm ca pe sârbi? Nu la fel zic și progresiștii despre noi, că suntem retrograzi și trebuie să acceptăm degenerarea și să nu mai facem copii ca să salvăm planeta? Eu pe ei nu-i văd să aibă probleme de-astea. Dimpotrivă, sporesc.
  Nu spunea Sfântul Ioan Gură de Aur că familia trebuie să aducă a monarhie, nu democrație, făcând și o paralelă cu ierarhia dintr-o armată? Nouă ni s-a tot repetat placa cu egalitatea și democrația până am ajuns nu doar s-o credem, ci s-o și apărăm, iar când produce efectele anticipate chiar ne amăgim că de fapt n-ar fi democrație adevărată. Trebuie să o dăm și la alții mai nou?

  Cât despre refugiați și terorism în Europa, ar trebui să ne supărăm pe lupi că-s lupi, sau pe stăpânul viclean care îi declară specie protejată, le deschide poarta către oi și apoi nici nu le lasă să se apere? Totul în timp ce ne bombardează continuu pe calea undelor cu democrație, drepturile omului, toleranță, diversitate, divertisment, pornografie, ne împrumută băncilor până la stră-strănepoți și mai vin și cu leacuri minune care să ne vindece definitiv.
  Ori, cum era vorba cu dușmanul dușmanului meu?

 2. Principala problemă a Americii este instabilitatea democrației, la loviturile stângii care se reinventează cu fiecare generație și care bate palma cu oricând este la fel de amorală ca ea, cum e marea finanță.Rezistența unei populații dezinformate și dresate în obediență de infiltrarea agenților stângii în sistemul de învățământ și aflate într-o relativă bunăstare care tocește care tocește spiritul critic este considerabil slăbită iar strângerea șurubului de ine mai ușoară.Stânga n-are patrie ci doar foame de putere.Tot ce nu servește acestui unic scop, este abandonat.Ăsta este mobilul adevărat din spatele destabilizării Orientului până la dezastru complet.Marea finanță și-a încasat marea porție din banul public, marxomanii democrați în înțelesul orwellian al cuvântului, și-au primit partea și și-au asigurat PR-ul de ” salvatori”, oameni de amândouă părțile au murit degeaba, cojile le culeg rușii și chinezii.Îi pasă lui Rothchild de GB?Lui Soros de USA sau Ungaria? Îi pasă elitei de vieți pierdute? Se duc copii lor la război? Nu.Ei au bani și putere.De asta politica, ocupație care duce inerent la promovarea narcisismului și disfuncției în centrul societății, și banul, legat inerent și organic de prima, trebuie să dispară, altfel, tragedia nu va avea vreodată sfârșit.Niciuna dintre cele două nu aduce răspundere reală pentru cei care dețin puterea. Indiferent de unde pleacă, sistemul politic și financiar va ajunge invariabil la corupție și totalitarism, cu cortegiul lor de nenorociri. Dacă mai pui și incompetența, aviditatea, inutilitatea și toxicitatea lor devine evidentă.

 3. Eliberarea sau Cucerirea Afganistanului? – de Pr. Dr. Mihai-Andrei Aldea

  “Unele voci mi-au reproşat că în materialele despre ceea ce se întâmplă în Afganistan aş fi fost nedrept faţă de Talibani. Că aceştia nu ar fi atât de fanatici islamişti cât patrioţi. Că nu sunt mercenari, cum am spus eu, ai Chinei şi şeicilor arabi, ci luptători pentru Patria Afgană. Deci ei chiar au eliberat Afganistanul, nu l-au ocupat, cum zic eu.” https://mihaiandreialdea.org/2021/08/20/eliberarea-sau-cucerirea-afganistanului/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE