ACTUALITATESute de after school-uri private nu vor putea funcţiona în noul an...

Sute de after school-uri private nu vor putea funcţiona în noul an şcolar

Peste 300 de after school-uri private nu mai pot funcționa în acest an școlar, pentru că erau organizate în spații comune cu grădinițele, fapt interzis de lege cu doar două săptămâni înainte de începerea anului școlar, anunță Observator.

„Sunt situații foarte dificile mai ales în contextul actual. Dintr-o dată toată investiția, tot efortul, nu mai vorbim de părinții care și-au înscris deja copiii în aceste after school-uri și dintr-o dată se pot trezi în situația ca de pe o zi pe alta să nu știe unde să-și ducă copiii după orele de curs, a spus, pentru Observator, Christian Comsa, președintele Asociației Școlilor Particulare.

Ordinul comun emis de Ministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii afectează peste 300 de after schooluri şi grădiniţe private. 250 dintre acestea sunt doar în Capitală.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...