ACTUALITATEGigantul Merck renunță la crearea unui vaccin anti-covid, spune că este mai...

Gigantul Merck renunță la crearea unui vaccin anti-covid, spune că este mai eficient să faci boala și să te recuperezi. Merck are o experiență de zeci de ani în vaccinuri

Producătorul de vaccinuri Merck a abandonat dezvoltarea a două vaccinuri împotriva coronavirusului, spunând că, după cercetări aprofundate, s-a ajuns la concluzia că acestea oferă mai puțină protecție decât simpla contractare a virusului în sine și dezvoltarea anticorpilor, informează Digi24.

Compania a anunțat că vaccinurile V590 și V591 au fost „bine tolerate” de pacienții testați, dar totuși au generat un răspuns al sistemului imunitar „inferior” în comparație cu infecția naturală.

Compania a declarat că, în schimb, se va concentra pe cercetarea medicamentelor terapeutice etichetate ca MK-7110 și MK-4482.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Medicamentele au scopul de a proteja pacienții de deteriorarea unui răspuns imun hiperactiv la virus.

„Rezultatele intermediare ale unui studiu de fază 3 au arătat o reducere cu peste 50% a riscului de deces sau insuficiență respiratorie la pacienții spitalizați cu COVID-19 moderat până la sever”, se menționează în declarația companiei despre medicamentul MK-7110.

Merck urmează să primească în jur de 356 de milioane de dolari de la guvernul SUA pentru a accelera producția posibilelor tratamente în cadrul operației Warp Speed.

Directorul de marketing Michael Nally a declarat recent Bloomberg că Merck își propune să producă aproximativ 20 de milioane de cure de medicament MK-4482, un antiviral oral pe care pacienții îl vor lua de două ori pe zi timp de cinci zile.

De remarcat că Merck este o companie care are o vechime de 350 de ani, și produce vaccinuri de peste 50 de ani.

Între timp, conform Bild, oamenii de știință germani au susținut că vaccinul Oxford / AstraZeneca din Marea Britanie este mai puțin de 8% eficient la vârsta de peste 65 de ani, determinând dezvoltatorii de vaccin să răspundă vehement acestor alegații.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

Presa germană a publicat afirmațiile, susținând că a fost „confirmată” de „multiple” surse guvernamentale germane nenumite.

Miniștrii guvernului britanic au sugerat că afirmația ar putea fi legată de disputa în curs de livrare a vaccinului dintre Uniunea Europeană și AstraZeneca.

UE, care încă nu a aprobat vaccinul, a amenințat că va bloca exporturile de focuri în Marea Britanie, printr-o mișcare care a fost etichetată „rău” de surse guvernamentale britanice.

Într-un efort de a se asigura că statele sale membre primesc „partea echitabilă” a vaccinurilor, UE a amenințat, de asemenea, că va bloca livrarea vaccinurilor Pfizer către Marea Britanie, cerând companiilor farmaceutice să furnizeze informații detaliate cu privire la momentul în care intenționează să exporte Covid Jabs către țări din afara blocului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...