vineri, iunie 14, 2024
OPINIISufletește, românii au făcut deja RoExit

Sufletește, românii au făcut deja RoExit

Aceasta este concluzia inevitabilă care s-a conturat în aceste zile. Evident că „scânteia” a fost modul în care s-a respins cererea României de a intra în Schengen.

Modul în care am fost respinși a fost atât de mizerabil, de lipsit de scrupule și de credibilitate, încât oamenii au explodat. Deși decizia a fost una luată la nivelul cel mai înalt al UE, Dumnezeu a făcut ca să fie rostită prin gura Austriei. Și toate abuzurile, crimele și hoțiile făcute de austrieci de secole împotriva noastră, s-au revărsat ca un torent care a măturat 20 de ani de propagandă pro – UE. Am zis pro-UE, nu pro-europeană, pentru că Europa nu este UE. UE nu este Europa, e o alianță cum au mai fost, un colhoz occidental.

Umilința Schengen a venit într-un moment cum nu se poate mai prost, pentru EI: toate barometrele arată că la începutul lui decembrie aveam o majoritate calificată, suveranistă, între cetățeni. Acum, pe acest fond, cifra a explodat și nu doar atât. Recentul sondaj Avangarde, la comanda globaliștilor fanatici de la G4 Media a confirmat: UE mai arată bine doar în comparație cu Rusia. În rest, toți indicatorii gradului de mulțumire a românilor față de UE sunt în scădere.

Până și „sfântul Graal” al fanaticilor pro UE, adică beneficiile aderării, este abia la 41%, în timp ce un uimitor 28% cred că am avut mai mult de pierdut, iar 28% nu pot aprecia. Deci cu alte cuvinte, 56% dintre români cred că am avut de pierdut sau nu știu ce-am câștigat după aderarea la UE! Incredibil, sincer. Vedeți cifrele pe net, nu mai insist.

Ce ne mai arată aceste cifre este că încrederea românilor în comunicatorii stabilimentului, de la mass-media la influenceri, este zero. Când peste 51% dintre români cred că vaccinurile anti C19 NU SUNT BUNE, deși în media oficială n-a răsuflat nimic, înseamnă că oamenii nu mai ascultă acea medie, acel guvern, acele instituții.

Oamenii, ca și în cazul UE, se bazează pe REALITATEA OBSERVABILĂ. Când oameni sănătoși mor subit în familie sau între cunoscuți, când sportivi cad ca spicele pe teren, degeaba vine Mîndruța sau țața CTPista să te catalogheze. Nu mai merge.

La fel și cu UE. În acești 15-20 de ani am îndurat toate vânzările, dramele și nenorocirile, de dragul UE. Iar acum, suntem ținuți la cozi și umiliți, exact când aveam mai mare nevoie de ajutor. Ba mai rău, ni se cere și ultima cămașă de pe noi: termoncentrale, păduri, căi ferate, porcul din coteț.

Sunt sigur că de-aia nici n-au pus întrebarea cu ro-exitul în sondajul menționat. Iar dacă au pus-o, se tem să facă publice rezultatele.

E gata. Sufletește, ro-exitul e făcut. Sunt sigur că din cei 70-75% suveraniști, peste 50% au ieșit sufletește, din UE.

De ce zic sufletește? Pentru că românul a înțeles, în înțelepciunea sa, că politic și economic, nu putem ieși din UE. Am cedat prea mult și mâinile ne sunt legate. Acum. Dar rotițele s-au pus deja în mișcare, iar când va veni ocazia, vorba lui Nicolae Bălcescu, românii vor profita. Românii sunt precauți, nu se vor expune gratuit. Vor lucra în tăcere, vor acumula și vor adormi vigilența Komisarilor.

Simbolic, explozia noastră s-a petrecut tot într-o lună de decembrie, ca-n 1989. Atunci, românii s-au eliberat de comunismul roșu de la Est. După 33 de ani, vârsta Mântuitorului, în decembrie 2022 a început eliberarea de comunismul albastru de la Vest. Va fi greu, vor da legi din ce în ce mai represive, – în numele siguranței naționale, desigur – dar va fi în zadar. Nimeni nu va mai crede în „proiectul” UE și într-o zi, când vremea va fi coaptă, totul se va prăbuși precum un castel de nisip, peste care zboară, la mică altitudine, un elicopter.

Trăiască libertatea, trăiască România!

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

9 COMENTARII

 1. D-le Somarescu,
  Aveti dreptate nu 100%, ci 1000%. NUMAI CA in momentul de fata Romania este terminata fara UE, din pacate. S-a vrut asta, desigur, cu complicitatea criminala a leprelor autohtone, pe nedrept numite ” guvernanti”, caci ei nu guverneaza ci asupresc si jefuiesc acest popor. Spre deosebire de Anglia, un ROexit este imposibil, desi unii sugereaza ca asta e solutia. Sa nu fiu gresit inteles, imi doresc din suflet sa parasim colhozul european. Sa presupunem ca iesim maine din UE. Ce se va intampla in clipa urmatoare, s-a gandit cineva? Noi nu mai avem nimic al nostru, nici industrie diversa, nici de aparare, nimic, absolut nimic. Firmele straine isi vor lua talpasita, cu tot cu bani si Romania se va umple de someri. Romanii care muncesc afara si care nu au luat cetatenia tarilor vestice vor fi trimisi in tara, etc. Statul va intra in faliment, cu o armata de someri care nu mai cotizeaza, si cu firme si corporatii disparute, de la care nu se mai pot lua impozite. Aparatul de bugetari va intra in colaps. Romania va ajunge mai rau ca Republica Moldova, va disparea ca stat.

   • Corect, dl Somarescu! Intrebarea e cum putem rezista noi, poporul, aberatiilor venite de la Bruxelles, in conditiile in care noi nu avem un Viktor Orban care sa se bata pentru tara lui? Pentru ca intrarea in UE si apartenenta la UE vine la pachet cu implementarea unor agende ideologice aberante. Ma gandesc cu groaza la agenda LGBT+ care va fi impusa copilului meu de clasa a IIIa. Am vorbit cu un parinte si raspunsul este halucinant: ” asta este, nu putem face nimic”. Este dezarmant, chiar ca meritam ce ni se intampla, atitudine de Miorita! Si nu e numai LGBT, ganditi-va cum s-semnat si implementat orbeste orice emanatie de la Noul Soviet. Oricum, “conducatorii” tarii sunt in extaz la gandul Statelor Unite ale Europei, in care Romania nu mai este suverana nici cat era sub otomani. O asemenea atitudine de ingrozitoare slugarnicie pur si simplu imi depaseste puterea de intelegere. Ca sa nu mai vorbim de o intarire fara precedent al aparatului represiv, cica in contextul razboiului din Ucraina, desi de ani de zile spitalele sunt subfinantate, nu avem autostrazi, dar Securitatea (SRI) si Jandarmeria au primit bugete semnificative. Plus faptul ca sri o tine tare cu apartenenta la ue si nato, mai putin cu Romania libera si independenta. Securisti au devenit niste “yes men” pentru americani si vest-europeni, alaturi de leprele din parlamentul Romaniei,, metamorfozati cameleonic in globalisti. Tare mi-e teama ca tavalugul satanelor de la Bruxelles o sa ne striveasca fara prea mare impotrivire…

    • România nu e chiar așa de supusă UE precum pare. In Ungaria există parteneriat civil pentru LGBT, în România nu există. Nu există ed. sex în școli, nimic. Pe partea cu LGBT stăm bine. Nici cu SUE nu e chiar așa cum pare, România a vândut multe, e adevărat, dar în multe chestiuni susține Ungaria si Polonia în UE.

     Mulți părinți sunt activi și realizează ce se întâmplă. În plus, acum avem un partid care apără valorile crestine în Parlament, ceea ce nu e puțin lucru. Cred că va fi greu, dar ideologic nu ne vor supune. Economic, insă…In niciun caz, însă, situația nu este așa de rea precum pare din comentariul dvs. La mulți ani!

   • Adică R3Media nu-i „la noi” ?

    P.S.

    La mine vă referiți ? În acest caz, dacă spuneați „chinezi” în loc de „ruși” ați fi fost considerabil mai aproape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE