luni, martie 20, 2023
ACTUALITATESondaj care confirmă creșterea SUVERANISMULUI: Aproape toți indicatorii favorabili UE sunt în...

Sondaj care confirmă creșterea SUVERANISMULUI: Aproape toți indicatorii favorabili UE sunt în scădere, românii pun la îndoială beneficiile aderării la Uniune / 52% dintre români cred că vaccinurile și strategia de vaccinare anti-COVID NU au fost benefice

Un sondaj Avangarde, realizat la comanda siteului G4 Media, a relevat faptul că majoritatea românilor nu cred în faptul că vaccinurile și strategia de vaccinare anti covid au fost benefice oamenilor.

Astfel, 52% dintre români cred că vaccinurile și strategia de vaccinare anti covid NU au fost benefice pentru sănătatea oamenilor, în timp ce 39% cred că au fost. Un procent semnificativ, 32% , crede că „pandemia a fost declanșată de către marile companii de medicamente”, în timp ce 50% cred că a fost reală.

În ceea ce privește Uniunea Europeană, cifrele confirmă tendința suveranistă a poporului român. Astfel, 38% dintre români cred că „Dezvoltarea lentă a României este o strategie deliberată a statelor vest-europene” și 33% au o părere opusă, în timp ce 27% sunt indeciși.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

De asemenea, procentul celor care cred că „România a primit mai multe fonduri europene de la UE decât a cotizat la bugetul Uniunii” este doar de 23%, în timp ce 20% cred opusul. Peste 55% nu pot aprecia dacă România a primit mai multe fonduri europene de la UE decât a cotizat la bugetul Uniunii.

Un procent mare, 47%, crede că în România sunt pe piață produse de calitate mai slabă decât cele din țările Europei de Vest, în timp ce doar 20% cred că opusul, iar 31% nu pot aprecia.

În ceea ce privește PNRR-ul și aici oamenii se poziționează anti-UE: 38% cred că UE a impus „condiții prea dificile României pentru a primi fondurile PNRR”, în timp ce doar 11% sunt de acord cu condițiile. 47% nu pot aprecia.

Doar 1% dintre români cred că respingerea României din Schengen este justificată, în timp ce 47% consideră că decizia a fost nejustificată. Peste 40% dintre români consideră că vinovații pentru respingerea României sunt mai degrabă în România, în timp ce 25% dau vina pe Austria și Olanda. Un procent de 12% dă vina pe UE în ansamblu.

Și la capitolul beneficii ca a urmare a apartenenței la UE, lucrurile s-au schimbat. Doar 41% dintre români cred că Țara a avut mai multe beneficii de la aderare, în timp ce 28% consideră că am avut mai mult de pierdut, același procent neputând aprecia. Trebuie să luăm în considerare, că până acum, procentul românilor care credeau în beneficiile aderării depășea 50%, iar actualele procente arată că 56% din populație nu mai crede sau nu poate aprecia care au fost beneficiile intrării în UE.

Majoritatea românilor consideră că măsurile luate de UE împotriva Rusiei în contextul războiului din Ucraina sunt foarte justificate (50%) în timp ce 3% le consideră nejustificate.

Reamintim că barometrul de securitate publicat în noiembrie arăta că 51% dintre români vor ca România să se preocupe de problemele sale, în primul rând, în detrimentul apropierii de UE și SUA.

Practic, sondajul Avangarde – făcut la comanda unui organ de presă vehement anti suveranist și după respingerea aderării României la Schengen– arată că procentul românilor suveraniști a crescut semnificativ și profund.

 

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

 • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

 1. Ne place sa fim sclavi e mai usoara viata.
  Pentru libertate trebuie sa lupti. Cine vrea sa lupte ca au bilete la film la Mall.

 2. Sondajul confirma faptul ca mare parte dintre romani habar nu au de lumea in care traiesc.Se demonstreaza inca o data ca sunt captivi si manipulati de media progresista.

 3. am avut suveranism si pana in 89 si nu a fost ce trebuie.. suverani morti de foame si de frig. Acum nu mai poate fi vorba de suveranism decat din gura, acum va fi doar un globalism mascat

  • Nord coreeni supraviețuiesc la fel cum o făceam și noi. In curând or să se intoarcă și rușii la Moskvitch.
   Singur poate să trăiască doar ursul din pădure.

  • Geee: mai evoluează dragă… asta i percepție din anii 90.

   Da, eram săraci in 1989 dar aveam 0 datorii, sărăcia a mers pentru un scop.

   Acum ai impresia că ești bogat, insă statul are 138 de miliarde datorii. Jugul ăsta al cămătăriei internaționale o să il plătești cu varf și indesat, tu și copiii și nepoții tăi. Cand o să vină cămătarii FMI și BCE să execute silit statul, o să ai facturi de 10 ori mai mare și taxe pe orice, atunci o să vrei suveranism și nu o să ai nimic. Dar o să fii fericit că a spus Forumul Economic Mondial :))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate