joi, februarie 29, 2024
EDUCAȚIESubiectul Religia la BAC. Daniel Funeriu îl spulberă pe Iohannis : Un...

Subiectul Religia la BAC. Daniel Funeriu îl spulberă pe Iohannis : Un incapabil să medieze între poporul său și stat

Comentând subiectul cererii cultelor de a exista posibilitatea ca religia să fie materie la bacalaureat, fostul ministru al educației, Daniel Funeriu, l-a criticat dur pe președintele Klaus Iohannis.

În opinia lui Funeriu, președintele este vinovat pentru deciziile Guvernului, doarece nu are „discernământ și logică”.

„Incredibil câtă lipsă de cunoaştere, discernământ şi… logică la acest guvern şi preşedinte. Mi-e milă nu de ei, ci de copiii pe care îi nenorocesc, aşa că iar le dau soluția corectă la o problemă pe care mințile lor înguste nu ştiu să o rezolve: bacul la religie. Iată cum stau lucrurile:
1) BOR cere să se poată da bac la religie.
2) Prin Constituție şi decizie a CCR, şcolile au OBLIGAȚIA să propună materia religie ca opțional.
3) Copiii (cu acordul părinților pentru minori), nu sunt înscrişi din oficiu la religie. Ei trebuie să facă cerere specială în acest sens. Deci NIMENI nu vă îndoctrinează copiii.
4) Religia, aşadar, este din punct de vedere legal şi din perspectiva elevului UN OPȚIONAL ca oricare altul.
5) Religie la bac sau nu? Soluția e simplă şi trebuie rezolvată global, pentru toate opționalele: copiii să poată să dea bacul şi din opționale, dar nota la acestea să fie luată în considerare doar dacă contribuie la creşterea mediei generale. Desigur, decizia admis/respins să fie luată doar pe baza materiilor obligatorii.
Simplu, nu? Dar aceşti incapabili preferă să deschidă încă o falie în societate, să nu ratăm încă o repriză de cafteli între “moderni” şi “pupători de moaşte”. E, din nou, vina unui preşedinte incapabil să medieze între poporul său şi stat”, a scris Funeriu.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Aici nu e Olanda, Belgia sau Elveția, dpdv al libertății religioase; încă.
    Aici e România, care vine de Romania, a.k.a. Imperiul Roman.
    România este singura părticică rămasă cu numele ăsta din vechiul imperiu roman, care a însemnat leagănul creștinismului.

    • Bineinteles. Deci nu religia islamica trebuie studiata, ci cea crestin-ortodoxa avand in vedere ca 81% dintre romani sunt crestini-ortodocsi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE