luni, martie 27, 2023
ACTUALITATESUA schimbă strategia de apărare a României

SUA schimbă strategia de apărare a României

După nouă luni de la sosirea militarilor celebrei Divizii 101 Aeropurtate în România, la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu“, Pentagonul pregătește rotirea acestora, ceea ce presupune și o posibilă modificare a viziunii asupra modului de operare al militarilor americani din România, prin detașarea și a sute de vânători de munte, informează Adevărul.ro.

Potrivit sursei citate, vor ajunge în România aproximativ 3.800 de soldați din „1st Infantry Brigade Combat Team“ a Diviziei 101 Aeropurtate, care îi vor înlocui pe colegii lor din „2nd Infantry Brigade Combat Team“ ai aceleiași mai unități de elită americane. Cei 500 de militari ai Cartierului General al Diviziei 101 Aeropurtate vor fi schimbați tot cu militari de elită, dar din Divizia 10 Munte, care au o pregătire similară celei prin care trec vânătorii de munte de la noi. Potrivit experților militari, acest lucru poate fi interpretat ca o eventuală adaptare a forțelor americane prin desfășurarea de militari care au competențe specifice reliefului variat al României. Militarii Diviziei 10 Munte sunt antrenați să lupte în zone montane, dar la fel ca și trupele aeropurtate pot fi desfășurați și prin parașutare, dacă este cazul.

Analistul militar Aurel Cazacu spune că detașarea în România a unor vânători de munte americani era oarecum previzibilă. „Să ne amintim că în ianuarie Pentagonul a anunțat că va trimite la Mihail Kogălniceanu un general cu două stele și mai mulți ofițeri de stat major. Foarte important, până la detașare, generalul respectiv a fost tot în «10th Mountain Division», deci este vânător de munte. Cel mai probabil, partea americană a văzut care sunt particularitățile naturale ale României și a realizat că țara noastră trebuie apărată și la șes, dar și la deal sau munte și că sunt necesari oameni cu expertiză corespunzătoare. Este o dovadă a gradului de conștiinciozitate de care dă dovadă partea americană atunci cât își face «temele». Pe scurt, dureri de cap suplimentare pentru Kremlin“, a precizat Aurel Cazacu.

„Divizia 10 Munte este mândră că a fost chemată să servească alături de aliații noștri. Militarii sunt obișnuiți cu desfășurările pe tot globul și sunt pregătiți de misiune“, a declarat generalul-maior Gregory K. Anderson, comandantul Diviziei 10 Munte.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Colonelul Kevin Sharp, comandantul „1st Infantry Brigade Combat Team“ a Diviziei 101 Aeropurtate, a declarat că și militarii din subordinea sa sunt pregătiți să-și înlocuiască colegii. „Brigada Bastogne este pregătită să-și asume misiunea critică în sprijinul aliaților noștri NATO și de a descuraja agresiunea rusă pe flancul estic al NATO. În urmă cu aproape 80 de ani, soldații Diviziei 101 Aeropurtate au luptat în Bătălia de la Bulge, iar brigada noastră își revendică acum cu mândrie porecla de Bastogne. Astăzi, suntem gata să asigurăm pacea în Europa, care a fost construită pe sacrificiile acelor primi soldați ai Diviziei 101 Aeropurtate“, a precizat colonelul Kevin Sharp.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. incet incet slava Ukraina o să ceară primii tineri români jertfă pentru un război străin, global provocat de psihopați care au jucat poker cu Rusia.

    Desigur pe front nu vor merge elitele Cacamitru și Cacahagi, ci oamenii amărâți fără pile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate