ACTUALITATESUA | Președintele Joe Biden: Cea mai letală ameninţare teroristă la adresa...

SUA | Președintele Joe Biden: Cea mai letală ameninţare teroristă la adresa patriei este în prezent terorismul grupurilor care promovează supremaţia albilor

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că cea mai „letală amenințare teroristă” la adresa țării este „terorismul grupurilor care promovează supremaţia albilor”, relatează Agepres.

Pe plan extern, Biden a identificat programele nucleare ale Iranului și ale Coreii de Nord.

„În privinţa programelor nucleare ale Iranului şi Coreei de Nord, care prezintă ameninţări grave pentru securitatea SUA şi pentru securitatea întregii lumi, vom colabora strâns cu aliaţii noştri pentru a aborda ameninţările generate de ambele ţări prin diplomaţie şi prin disuasiune strictă”, a afirmat Joseph Biden în discursul rostit în Congres.

Joseph Biden a subliniat că, deşi vrea să pună capăt războiului îndelungat din Afganistan, Statele Unite vor continua să contracareze grupurile teroriste. „După 20 de ani de curaj şi sacrificii, a venit vremea să aducem trupele acasă. Dar nu trebuie să ne facem iluzii, ameninţarea teroristă s-a extins dincolo de Afganistan după anul 2001 şi vom rămâne vigilenţi în privinţa ameninţărilor la adresa Statelor Unite, indiferent de unde provin. Reţelele teroriste Al-Qaida şi ISIS (n.red. – Stat Islamic în Irak şi Siria) sunt prezente în Yemen, în Siria, Somalia şi în alte zone din Africa şi din Orientul Mijlociu, chiar şi în alte părţi”, a subliniat Joseph Biden, conform stenogramei discursului, publicată pe site-ul Casei Albe.

„Şi nu vom ignora ceea ce au semnalat agenţiile noastre de informaţii – cea mai letală ameninţare teroristă la adresa patriei este în prezent terorismul grupurilor care promovează supremaţia albilor”, a insistat preşedintele SUA.

Afirmațiile președintelui vin în contextul în care mișcări radicale de extremă stângă, precum BLM, au făcut pagube enorme în timpul protestelor din ultimul an, atacând inclusiv forțele de ordine și sedii ale Poliției.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

  1. Cât mai are iliescul ăsta de zăcut călare pe “vidul legislativ” generator de crimă organizată și comuniști gușați, manglitori fără rușine?America, garantul NATO, devine pe zi ce trece, o glumă proastă. Top Brass, generali fără onoare, aleșii rataților cu IQ liminar, niște mincinoși sfruntați și peste toate, marioneta asta jalnică, un deșeu exponent al tentativei de revoluție maoiste instigate pe contralovitură de KGB în’68. Pare că numărătoarea inversă a pornit pentru toți cei care dorm pe ei între care, constat cu jale, ne numărăm și noi.Să ne ajute Bunul Dumnezeu, pentru că de politrucii noștri nici nu poate fi vorba!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...