ACTUALITATESUA: Noul secretar de stat al lui Joe Biden promite să numească...

SUA: Noul secretar de stat al lui Joe Biden promite să numească un „trimis special pentru drepturile LGBT” în lume, post creat de Obama și anulată de Trump

Antony Blinken, nominalizatul lui Joe Biden pentru funcția de Secretar de Stat al SUA, a promis că va reactiva funcția de „Trimis special al Statelor Unite pentru drepturile persoanelor LGBTI”, scrie Lifesitenews.

Blinken a mărturisit acest lucru în timpul unor discuții cu membrii Comitetului pentru Relații Externe al Senatului de săptămâna trecută.

Postul fost creat inițial în 2015 de către secretarul de stat de atunci John Kerry pentru a supraveghea eforturile guvernului de a „sprijini drepturile omului persoanelor LGBT din întreaga lume”. Randy Berry, diplomat american, a fost ales ca trimis al SUA pentru „Drepturile LGBTI”, dar ulterior a renunțat la rol atunci când a fost nominalizat de Trump și confirmat de Senat pentru a fi următorul ambasador al SUA în Nepal. După aceea, rolul a rămas vacant în timpul președinției lui Trump.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Acum, potrivit lui Blinken, ocuparea rolului este o chestiune „de o urgență reală”. Blinken și-a exprimat îngrijorarea cu privire la violența crescută ca un motiv pentru a ocupa din nou funcția: „Am văzut, cred, cel mai mare număr de crime de persoane transgender, în special femei de culoare, pe care le-am văzut vreodată”.

Blinken a spus că Statele Unite trebuie să-și asume un rol direct în apărarea drepturilor persoanelor LGBTQI și „Departamentul de Stat o să se ocupe imediat”, de acest lucru.

Noul Secretar de Stat vrea ca steagurile curcubeu să fie fluturate la fiecare ambasadă americană din lume și dorește respingerea totală a raportului pentru Drepturile Alienabile realizat sub administrația Trump. Deja, noul regim de la Washington l-a scos de pe site-ul Departamentului de Stat.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Raportul de 60 de pagini a fost publicat în vara anului 2020 și s-a axat pe amenințările reale la adresa libertății de religie și a drepturilor de proprietate. Pompeo a avertizat împotriva „aprobării noilor revendicări privind noi drepturi ale omului”.

Stânga nu s-a bucurat de faptul că în viziunea lui Pompeo, avortul și uniunile între persoane de același sex nu erau considerate drepturi fundamentale ale omului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...