În toată discuția despre vaccinare, am văzut lideri mondiali precum fostul vicepreședinte american Mike Pence, actualul lider SUA, Joe Biden, Regina Angliei sau premierul Israelului vaccinându-se împotriva covid-19.
De asemenea, am văzut discuții despre faptul că țările civilizate se vaccinează, iar celelalte s-ar vaccina, dar nu au acces la vaccin, inoculându-se ideea că refuză vaccinarea doar popoarele cu mentalități „retrograde” sau „necivilizate” ar refuza să se vaccineze, din principiu.
Ceea ce s-a omis să se menționeze este faptul că una dintre cele mai avansate țări, atât din punct de vedere tehnologic, cât și economic, membră a Grupului celor mai dezvoltate 7 țări de pe planetă (G7), Japonia, nici măcar nu a început vaccinarea. Cu alte cuvinte, niciun japonez nu s-a vaccinat până acum împotriva covid-19.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.
Motivele pentru care Japonia nu a vaccinat pe nimeni până acum sunt mai multe, dar în principal, țin de reticența japonezilor față de vaccinuri în general.
Un studiu realizat de prestigioasa publicație The Lancet arăta că Japonia are una dintre cele mai mici rate de încredere în vaccinuri din lume. Conform studiului, citat de Japan Times, doar 8,92% dintre japonezi consideră cu tărie că vaccinurile sunt sigure și doar 14,71% cred cu tărie că vaccinurile sunt eficiente.
În clasamentul pe țări, Japonia este pe locul 3 al topului neîncrederii în vaccinuri, fiind depășită la acest capitol doar de Franța și Mongolia.
Neîncrederea japonezilor în vaccinare își are originile în niște evenimente petrecute la începutul anilor 90 ai secolului trecut. Atunci, vaccinarea era obligatorie în Japonia, iar autoritățile au început să vaccineze masiv cu vaccinul ROR (rubeolă, oreion, rujeolă). În urma vaccinării, au apărut suspiciuni foarte răspândite conform cărora administrarea acestui vaccin ar duce la creșterea numărului de cazuri de meningită aseptică. Deși cercetările nu au dat un verdict clar, autoritățile au luat hotărârea să nu riște și au întrerupt campania de vaccinare cu vaccinul ROR. Amintirea acelei campanii a fost atât de puternică încât nici în ziua de azi autoritățile japoneze nu recomandă vaccinul ROR.
Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3Media.
Un alt factor care a dus la neîncrederea publicului în vaccinare și în consecință în reticența statului de a recomanda acest tratament a fost faptul că în 1992, o instanță a decis că Guvernul este responsabil pentru reacțiile adverse provocate de vaccin, dar nu numai atât. Curtea a decis că orice efecte secundare post-vaccinare vor fi considerate efecte adverse. Decizia a fost bine primită de publicul japonez, astfel încât autoritățile au fost nevoite să renunțe la vaccinarea obligatorie.
Ulterior, în timpul vaccinării cu vaccinul HPV, contra infecției cu Human Papilloma Virus, mass-media de la Tokyo a scris despre faptul că printre efectele secundare observate se numără dureri puternice de cap și convulsii. În 2013, Ministerul Sănătății din Japonia și-a retras recomandarea pentru vaccinul HPV – disponibil și-n România – iar rata vaccinării s-a prăbușit de la 70% la 1%, cât este în zilele noastre. Un studiu ar afirma, însă, că nevaccinarea cu acest vaccin ar fi putut cauzat 5.700 de morți din cauza cancerului.
Toate acestea au determinat adoptarea unei legislații foarte stricte în ceea ce privește vaccinurile. Astfel, pentru a putea fi aprobat, un vaccin din străinătate trebuie mai întâi să treacă prin teste clinice complexe în Japonia, pe populația locală.
De alfel, Guvernul Japonez a cumpărat abia pe 22 ianuarie 24 de milioane de doze din vaccinul Pfizer. La finalul lunii trecute, abia au început testele clinice pentru acest vaccin și pentru vaccinul Moderna. Conform Reuters, Japonia ar fi fost de-acord să cumpere peste 144 de milioane de doze de vaccinuri, dar nu există niciun termen la care campania de vaccinare ar putea demara. Conform aceleiași surse, care citează pe Șeful Secretarului Guvernului Japonez, „un calendar de vaccinare pentru publicul larg va fi decis după ce vaccinul va fi aprobat”.
Vaccinul Astra-Zeneca folosit pe japonezi va fi produs în Japonia, au anunțat autoritățile luna trecută.
Japonezii nu sunt un popor care să fie acuzat de iresponsabilitate. Un reportaj Digi24 de-acum patru ani arăta cum aceștia își educă copiii de mici pentru a face curățenie la școală de la vârste fragede și de a lua viața pe cont propriu. Printre altele, copiii japonezi sunt învățați să folosească mijloacele de transport în comun de mici, pentru a învăța ce înseamnă responsabilitatea. „Dacă eu nu îmi învăţ copilul ca la 6 ani să meargă cu metroul, când va învăţa acest lucru?”, spun mamele japoneze.
Educația este la mare preț în Japonia, reputația unei școli fiind cea care dă valoarea unui cartier. Poate este și explicația pentru care japonezii nu cred că tot ce zboară se mănâncă?
La 2 februarie, Japonia înregistrase 394.000 de cazuri de covid și 5.952 de decese, la o populație de 125 de milioane de locuitori.
Guvernul japonez a declarat o stare de urgență pe 7 aprilie 2020, dar care nu putea forța limitarea deplasării cetățenilor, ci doar restricționarea accesului la unele servicii și închiderea temporară a școlilor. Măsura s-a ridicat gradual în mai 2020, iar pe 25 mai s-a anulat cu totul. Japonezii au, însă, o istorie a folosirii măștii de protecție, aceasta fiind în uz de mai mult timp din cauza poluării.
JAPONEZII NU REFUZĂ VACCINAREA ! EI REFUZĂ ACESTE SOLUȚII NUMITE VACCINURI CARE REPREZINTĂ MEGAAGFACEREA INDUSTRIEI FARMACEUTICE !!