duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATESUA: Louisiana devine primul stat care obligă toate școlile publice să afișeze...

SUA: Louisiana devine primul stat care obligă toate școlile publice să afișeze cele zece porunci din Biblie în sălile de clasă

O premieră în statul american Louisiana, unde, devine obligatorie afişarea celor “Zece Porunci” în toate sălile de clasă ale școlilor publice, de la grădiniţă la universităţi -, finanţate de stat, începând cu anul viitor.

Astfel, acest stat conservator din sudul Statelor Unite, relansează dezbaterea despre separarea bisericii de stat, notează AFP, conform Agerpres.

Guvernatorul republican al Louisianei, Jeff Landry, a promulgat un proiect de lege care prevede această afişare în toate şcolile publice – de la grădiniţă la universităţi -, finanţate de stat, începând cu anul viitor.

“Pentru că, dacă vrem să respectăm statul de drept, atunci trebuie să plecăm de la legea iniţială, cea a lui Moise”, a spus el în timpul unei ceremonii de semnare.

Legea prevede ca cele “Zece Porunci” să fie afişate pe postere sau într-un “cadru suficient de larg şi cu un font adaptat pentru a fi lizibil”.

Marea organizaţie americană pentru apărarea libertăţilor, ACLU, a indicat imediat că va duce problema în instanţă.

“Legea încalcă separarea dintre biserică şi stat şi este în mod clar neconstituţională”, a spus ea într-un comunicat.

Primul amendament al Constituţiei Statelor Unite interzice stabilirea unei religii naţionale sau preferinţa unei religii faţă de alta.

Alte state conservatoare din “Centura biblică” din sudul Statelor Unite au încercat să adopte măsuri similare, dar este prima dată când un stat a înscris acest lucru în lege.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Dreapta afișează cele zece porunci.

    Stânga afișează poponari travestiți și in chiloți și droguri

    Dreapta e civilizație, stânga e degenerare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE