ACTUALITATESUA: Democrații au câștigat alegerile pentru Senat în Georgia. Progresiștii au puterea...

SUA: Democrații au câștigat alegerile pentru Senat în Georgia. Progresiștii au puterea totală

ACTUALIZARE 00:30 Democrații au preluat controlul în Senat, după ce candidații Raphael Warnock și Jon Ossoff i-au învins pe actualii deținători ai fotoliilor de Georgia, republicanii Kelly Loeffler și David Perdue, anunță Fox News.

Jon Ossoff a câștigat cursa cu David Perdue, scor 50,3% vs 49,7%, în timp ce Raphael Warnock s-a impus cu 50,7% față de 49,3%.

Acum, ambele partide au câte 50 de reprezentanți în Senat, dar votul decisiv îi aparține vice-președintelui țării, care este democrata Kamala Harris.

Pe lângă președinție și Senat, democrații controlează și Camera Reprezentanților.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Partidul Democrat este aproape de a prelua controlul Senatului după aproape 10 ani, scrie Fox News, în urma primelor rezultate ale alegerilor pentru cele două posturi de senator vacante din Georgia.

În acest moment, democrații Raphael Warnock și Jon Ossoff conduc în fața republicanilor Kelly Loeffler și David Perdue, cei care dețin actualmente fotoliile puse la bătaie.

Înaintea alegerilor parțiale de pe 5 ianuarie, republicanii aveau majoritatea în Senat, iar pentru a păstra controlul acestei camere a Parlamentului american au nevoie să câștige cel puțin unul dintre cele două mandate supuse la vot.

Dacă democrații vor câștiga – așa cum previzionează marile televiziuni americane – atunci ambele partide vor avea câte 50 de mandate în Senat, iar balanța va fi înclinată de vice-președinte. În acest caz, progresista Kamala Harris.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Atât Jon Ossoff cât și Raphael Warnock sunt exponenții ideologiei radicale ce a pus stăpânire pe Partidul Democrat. Warnock este un pastor de culoare care susține, printre altele, avortul, considerându-l „compatibil cu viziunea mea creștină și voi lupta pentru el”.

Cu toate acestea, voturile încă se numără, iar republicanii au anunțat deja că nu se vor pronunța până ce ultimul vot va fi numărat și certificat în mod transparent, așa că oficializarea rezultatelor ar putea dura destul de mult.

Senatul este ultima pârghie majoră legislativă pe care o mai controlează Partidul Republican, după pierderea alegerilor prezidențiale de către Donald Trump.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate