duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATESUA | Andrew Cuomo, unul din principalii aliați ai președintelui Biden, a...

SUA | Andrew Cuomo, unul din principalii aliați ai președintelui Biden, a demisionat din funcția de Guvernator al New York-ului, după un scandal cu abuzuri sexuale asupra femeilor

Andrew Cuomo, unul dintre principalii aliați politici ai președintelui Joe Biden, a demisionat din funcția de Guvernator al statului New York, scrie presa americană.

Decizia vine după Procurorul General al Statului New York a făcut publice rezultatele unei investigații din care a rezultat că Andrew Cuomo a hărțuit sexual cel puțin 11 femei.

Anchetatorii au spus că Guvernatorul a supus femeile la sărutări nedorite; le-a atins bâjbâit sânii sau fesele sau le-a atins în mod necorespunzător; a făcut observații insinuante despre aspectul și viața lor sexuală; și a creat un mediu de lucru „plin de frică și intimidare”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Cel mai bun lucru pe care-l pot face acum este să mă dau la o parte pentru a lăsa Guvernul să guverneze”, a spus Cuomo într-o conferință de presă.

El le-a mulțumit „femeilor care au avut plângeri sincere” și a spus că „în opinia mea, nu am depășit limita cu nimeni, niciodată. Dar n-am realizat măsura în care linia a fost redesenată”.

„M-ați învățat o lecție importantă”, a concluzionat Cuomo.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Andrew Cuomo a fost unul dintre aliații puternici ai președintelui Biden, familia sa fiind foarte influentă în Partidul Democrat. Tatăl său, Mario Cuomo, a fost Guvernator al New York-ului timp de 11 ani. Fratele lui Andrew, Chris, este unul dintre cei mai influenți comentatori politici ai postului de televiziune CNN, considerat „port stindardul” progresiștilor.

În timpul pandemiei, Cuomo a instaurat una dintre cele mai severe carantine din America, iar redeschiderea din New York a fost printre cele mai lente.

Pe 28 ianuarie 2021, procuratura statului New York a dezvăluit că Departamentul de Sănătate din subordinea lui Cuomo a declarat cu 50% mai puține decese de Covid în azilele de bătrâni.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE