ACTUALITATESUA | Andrew Cuomo, unul din principalii aliați ai președintelui Biden, a...

SUA | Andrew Cuomo, unul din principalii aliați ai președintelui Biden, a demisionat din funcția de Guvernator al New York-ului, după un scandal cu abuzuri sexuale asupra femeilor

Andrew Cuomo, unul dintre principalii aliați politici ai președintelui Joe Biden, a demisionat din funcția de Guvernator al statului New York, scrie presa americană.

Decizia vine după Procurorul General al Statului New York a făcut publice rezultatele unei investigații din care a rezultat că Andrew Cuomo a hărțuit sexual cel puțin 11 femei.

Anchetatorii au spus că Guvernatorul a supus femeile la sărutări nedorite; le-a atins bâjbâit sânii sau fesele sau le-a atins în mod necorespunzător; a făcut observații insinuante despre aspectul și viața lor sexuală; și a creat un mediu de lucru „plin de frică și intimidare”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Cel mai bun lucru pe care-l pot face acum este să mă dau la o parte pentru a lăsa Guvernul să guverneze”, a spus Cuomo într-o conferință de presă.

El le-a mulțumit „femeilor care au avut plângeri sincere” și a spus că „în opinia mea, nu am depășit limita cu nimeni, niciodată. Dar n-am realizat măsura în care linia a fost redesenată”.

„M-ați învățat o lecție importantă”, a concluzionat Cuomo.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Andrew Cuomo a fost unul dintre aliații puternici ai președintelui Biden, familia sa fiind foarte influentă în Partidul Democrat. Tatăl său, Mario Cuomo, a fost Guvernator al New York-ului timp de 11 ani. Fratele lui Andrew, Chris, este unul dintre cei mai influenți comentatori politici ai postului de televiziune CNN, considerat „port stindardul” progresiștilor.

În timpul pandemiei, Cuomo a instaurat una dintre cele mai severe carantine din America, iar redeschiderea din New York a fost printre cele mai lente.

Pe 28 ianuarie 2021, procuratura statului New York a dezvăluit că Departamentul de Sănătate din subordinea lui Cuomo a declarat cu 50% mai puține decese de Covid în azilele de bătrâni.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...