vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEStarețul Lavrei Peşterilor de la Kiev a fost eliberat, dar poartă brățară...

Starețul Lavrei Peşterilor de la Kiev a fost eliberat, dar poartă brățară electronică şi nu are voie „să comunice cu victimele”

Forțele de securitate (SBU) au comentat eliberarea Mitropolitului Pavel din arestul preventiv.

Serviciul Securității al Ucrainei a comentat depunerea cauțiunii și eliberarea starețului Lavrei, mitropolitului Pavel, din arestul preventiv. Comentariul a fost publicat pe canalul de Telegram al SBU.

În text se spune că eliberarea mitropolitului din arest nu înseamnă eliberarea lui de răspunderea penală. La SBU au reamintit că instanța a impus mitropolitului obligația de a purta brățară electronică, de a nu părăsi satul Voronkiv fără a anunța anchetatorul, de a se prezenta la prima solicitare la anchetator și la procuror, să se abțină de la comunicarea cu victimele și martorii.

„În prezent, urmărirea penală împotriva lui Pavel (Lebed) a fost finalizată, iar avocații săi fac cunoștință cu materialele cazului. După aceea, rechizitoriul va fi trimis în instanță”, notează serviciul de presă al SBU.

Serviciul de presă a reamintit că anchetatorii Securității îl acuză pe mitropolit în temeiul a două articole din Codul Penal al Ucrainei: par. 2 art. 161 (încălcarea egalității cetățenilor în funcție de concepțiile lor religioase) și par. 3 art. 436-2 (justificarea, recunoașterea legalității și negarea agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei).

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE