ACTUALITATESorin Paveliu (Societatea Academică din România): Personalul medical care refuză să se...

Sorin Paveliu (Societatea Academică din România): Personalul medical care refuză să se vaccineze să fie trimis la reeducare

Sorin Paveliu, de la Societatea Academică din România, a criticat atitudinea Guvernului față de vaccinare pentru că executivul „fuge” de măsuri impopulare față de vaccinare.

„Este o strategie de comunicare. Guvernul evită să folosească termenul restricții, în schimb, vorbește permanent despre relaxare. În realitate, în momentul de față, s-au cam abandonat orice fel de măsuri de prevenție. Acum este doar o fugă de orice fel de măsuri care ar putea fi impopulare. Să nu uităm că orice greșeală poate să aibă consecințe în plan politic personal, este vorba de campania electorală pentru conducerea partidului în care se află”, a spus el la RFI, postul de stat al Franței care emite pe teritoriul României.

În opinia lui, cei din sistemul sanitar ar trebui obligați să se vaccineze, iar cine nu e de acord, să fie trimis la reeducare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Personal, sprijin cu tărie această idee, dar nu cred că se va adopta, pentru că România nu are niște lideri fermi, nu sunt niște oameni care să înțeleagă care este necesitatea, care este interesul național și al populației și să acționeze în această direcție, cu orice risc sau asumându-și orice costuri politice. Vom aștepta să vedem cum se va generaliza o asemenea măsură în întreaga Europă sau măcar într-o parte semnificativă a Europei și de-abia după aceea vor avea curajul să ia această măsură, care este din punctul meu de vedere de minim bun simț. Este normal ca tu, personalul medical, care vii în contact cu persoane care sunt vulnerabile, că de aia se duc la doctor, sunt bolnavi, unii cu boli foarte grave, deci tu, personalul medical, să nu fii un vector de transmitere către niște persoane, care chiar și vaccinate pot face forme grave sau mortale de boală. Deci este de bun simț, dar nu se va întâmpla (…). Până când o să ajungem să impunem prin măsuri legislative ferme, ar trebui ca cel puțin personalul medical care refuză, să fie trimis pe costuri proprii la un fel de reeducare, adică la cursuri, în care să vadă, dacă vor să vadă, că nu există nici un fel de argument de natură științifică menit să alimenteze refuzul lor de vaccinare”, a mai declarat el.

Reamintim că în vremea regimului comunist, oponenții erau trimiși la reeducare ideologică, pentru „reabilitare”.

Un experiment monstruos de acest fel a avut loc la închisoarea Pitești în anii 50 ai secolului trecut, unde reeducarea deținuților s-a făcut prin metode criminale, denunțate de toată lumea civilizată.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

7 COMENTARII

 1. Își permite. Văd că până și pentru ai noștri cuvintele astea mai înseamnă nimic și cumva, după 50 de ani de comunism, tot cu fascismul și nazismul le vine mai la îndemână să facă comparații, că așa e la modă.
  Să-mi spună mie cineva că reeducarea nu a avut de fapt succes la scară mult mai largă și am asimilat deja termenii corecți politic din istoria scrisă de învingători, pe care îi folosim acum, mândri rebeli, împotriva lor.

 2. cap de porc este invitat de urgenta in coreea de nord si china intrucat poplatiile acestor tari sufera de foame iar carnea de porc este delicatesa. si cea de om.

 3. Comuniștii n-o muritu , numa-un pic s-o hodinitu

  au ieșit toti foștii comuniști acum la iveală, ca in tinerețe, bumbești livezeni, hai la canal pentru ăia care ne enervează.

  Această lichea trebuie dată in judecată pentru discriminare pedepsită de legea penală.

 4. Tov Paveliu vrea la Pitesti.
  Se visează reeducator sef.
  Asta se numeste apologia infractiunii în codul penal.
  Un control la mansardă este binevenit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate