ACTUALITATEGeorge Simion (AUR) cere încetarea stării de alertă: Avem doar 60 de...

George Simion (AUR) cere încetarea stării de alertă: Avem doar 60 de cazuri de covid pe zi! Varujan Vosganian: Cred că suntem deja victimele unei psihoze paranoide, asezonate din belșug cu achiziții fără licitație

George Simion (co-președinte AUR) a declarat că este dezacord cu decizia Guvernului Cîțu de a prelungi starea de alertă, în condițiile în care sunt doar câteva cazuri de infectare cu coronavirus în țară.

Într-un dialog cu susținătorii săi pe facebook, George Simion i-a cerut premierului Florin Cîțu să nu mai prelungească starea de alertă.

„Domnule Florin Cîțu, lăsați campania electorală și nu mai prelungiți starea de alertă, avem doar 60 de cazuri de covid pe zi”, a spus Simion în direct.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Declarațiile liderului AUR vin în contextul în care Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU ) a recomandat Guvernului prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Principala modificare vizează creșterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire şi control a răspândiri COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Printre altele, se propune menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă sau în alte zone cu potenţial de aglomerare.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La rândul său, scriitorul Varujan Vosganian a denunțat și el prelungirea stării de alertă, afirmând că în condițiile atâtor de puține cazuri reprezintă „un act de sfidare la adresa națiunii”.

„Faptul că, în condițiile în care în majoritatea județelor numărul cazurilor zilnice de infectare este de zero sau unu, Comitetul Național pentru Situații de Urgență prelungește starea de alertă pe tot cuprinsul țării este deja un act de sfidare la adresa națiunii. Este intolerabil că Guvernul, Ministerul Sănătății sau CNSU nu ne prezintă care ar trebui să fie indicatorii care să permită ridicarea stării de alertă, să știm și noi când ori dacă vreodată starea de alertă va mai fi ridicată. Purtarea măștii în locuri publice socotite aglomerate ori în spațiile închise și restricțiile la desfășurarea întrunirilor de orice fel nu pot fi justificate în condițiile în care incidența cazurilor de infectare zilnică este de unu la jumătate de milion iar cel al deceselor de unu la zece milioane !!! Cred că suntem deja victimele unei psihoze paranoide, asezonate din belșug cu achiziții fără licitație”, a explicat fostul Ministru al Economiei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...