ACTUALITATESondaj de opinie: Tendințele Polexit, mai pregnante în rândul tinerilor decât în...

Sondaj de opinie: Tendințele Polexit, mai pregnante în rândul tinerilor decât în rândul vârstnicilor. Majoritatea polonezilor vrea rămânerea în Uniunea Europeană

Într-un nou sondaj, polonezii au fost întrebați dacă Guvernul de la Varșovia ar trebui să organizeze un referendum privind părăsirea Uniunii Europene de către Polonia, având în vedere conflictul actual cu instituțiile UE, mai ales cu Comisia Europeană.

Sondajul, realizat de SW Research pentru Rzeczpospolita, a arătat că opiniile cu privire la această chestiune erau incredibil de împărțite. Sondajul a arătat că 42,6% dintre respondenți au declarat că ar trebui organizat un referendum privind părăsirea UE, în timp ce 36,9% erau împotriva ideii și 20,5% nu aveau opinie în această privință.

De asemenea, polonezii au fost întrebați despre modul în care ar vota într-un astfel de referendum dacă va avea loc în acest weekend.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Majoritatea de 64,4% ar sprijini Polonia să rămână în UE. Doar 14,8% ar susține Polexit, în timp ce 14,1% nu au o opinie clară. 6,7% nu ar participa la referendum.

În funcție de grupa de vârstă a respondenților, răspunsurile au diferit foarte mult. Sondajul a arătat că tendințele Polexit sunt mai mari în rândul tinerilor decât în rândul vârstnicilor.

Șeful adjunct al comitetului de conducere SW Research, Piotr Zimolzak, a explicat că locuitorii orașelor cu populații cuprinse între 200.000 și 499.000 (72%) erau în favoarea rămânerii Poloniei în UE, la fel ca și persoanele cu vârsta peste 50 de ani (71%). Majoritatea persoanelor cu studii superioare au sprijinit, de asemenea, rămânerea Poloniei în UE (70%).

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Bărbații ar surclasa femeile în favoarea părăsirii blocului comunitar și, de asemenea, tinerii cu vârste între 25 și 34 de ani, potrivit Remix News.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...