joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATESondaj de opinie INSCOP: AUR s-a detașat pe locul 2 în topul...

Sondaj de opinie INSCOP: AUR s-a detașat pe locul 2 în topul partidelor politice

Partidul AUR, al lui George Simion și Claudiu Târziu, se află pe locul 2 în intenția de vot a cetățenilor, relevă un sondaj publicat de INSCOP, valabil pentru luna ianuarie 2022.

Formațiunea conservatoare a crescut, față de Octombrie 2021, de la 18% la 20,6% în intențiile de vot ale electoratului.

Pe primul loc se află tot PSD, dar în scădere față de decembrie 2021. Iată clasamentul:

PSD: 34,3%, în scădere față de decembrie 2021
AUR: 20,6%, în creștere față de decembrie 2021
PNL: 16,6%, în scădere față de decembrie 2021
USR: 12,5%, în creștere față de decembrie 2021
UDMR: 4,2%

Remus Ștefureac, directorul INSCOP a comentat astfel rezultatele:

„Doua concluzii principale:
1. Certurile dintre partidele coalitiei aflate la guvernare pe fondul crizei facturilor la energie le afecteaza in mod direct intentia de vot. Deocamdata impactul este controlabil, dar problema risca sa devina o amenintare majora daca relatia dintre PSD si PNL nu se va armoniza si cele doua partide nu vin cu solutii in locul disputelor politice. Dupa catastrofala criza politica de la finalul anului trecut, oamenii nu mai vor sa auda de certuri politice si nu vor avea niciun pic de rabdare si niciun gram de toleranta pentru partidele care le vor provoca.
2. Tensiunile din coalitie si intarzierea oferirii de solutii la probelemele sociale alimenteaza in continuare cresterea AUR. Daca pe zona de securitate militara, din cauza amenintarilor Rusiei observam o crestere foarte puternica a increderii in NATO, in UE, in Occident, de bun augur pentru moralul natiunii, problemele sociale si politice domestice/interne vor alimenta in continuare adeziunea electorala la discursul ultra-populist.
Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshall Fund of the United States, Black Sea Trust for Regional Cooperation și True Story Project. Ancheta sociologică s-a derulat în perioada 11-18 ianuarie 2022, datele fiind culese prin metoda CATI (interviuri telefonice). Volumul eșantionului a fost de 1162 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%.”

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

  1. Multi mergem dupa fenta, chiar cei care au instrumentat pandemia din umbra au interes sa creasca AUR, pentru ca e partidul lor, cu oamenii lor de la A la Z, hai or fi si cativa sinceri pe acolo de samanta, pentru a acapara curentul real contra sistemului globalist, care era logic ca va creste o data cu masurile antiumane si antinationale din ultimii 2 ani. Catalin Georgescu propunerea lor de PM spune totul despre cine e in spatele AUR.

  2. 25% ar fi scorul real

    la asta se mai pot adăuga electoratele PMP și ale lui Orban, Alternativa DReaptă, ARN, Peter Costea, PNTCD, plus PNR tot nationalist deși din zona PSD… – căci oamenii isi dau seama zilnic că altfel irosesc votul și singura alternativă solidă e AUR. Cine are curaj să intre in partid (gen Alternativa Dreaptă care se irosesc pe margine in loc să facă o transfuzie de elite la AUR).

    Cristi Terheș trebuie cooptat in AUR. Ion Aurel Pop ar fi candidatul prezidențial ideal.

    asta e ultima șansă de unificare a electoratului conservator patriot, și oricum presa va urla 2 ani mai tare contra AUR decât contra puterii sau USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate