EDUCAȚIESondaj: 56,3% dintre profesori nu vor să se vaccineze anti-covid. Nici medicii...

Sondaj: 56,3% dintre profesori nu vor să se vaccineze anti-covid. Nici medicii nu sunt entuziasmați de idee: E un vaccin făcut pe repede-înainte

Peste 50% dintre profesorii care au participat la un sondaj de opinie realizat de Federația Sindicatelor din Educație, „Spiru Haret”, au spus că nu sunt de acord să se vaccineze contra covid-19, relevă un comunicat de presă.

Mai mult, 43.2% dintre respondenți au declarat că își doresc sa revină la scoală și să predea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare.

Sondajul a fost realizat in perioada 16-21 decembrie 2020. Scopul a fost sa descopere care este percepția profesorilor privind vaccinarea voluntară și redeschiderea școlilor, relatează edupedu.ro. În ceea ce privește momentul revenirii la predarea fata in fata, 43,2% declară că doresc să revină în scoli cat mai curând posibil, în timp ce 41,4% consideră că reluarea cursurilor ar trebui să aibă loc după finalizarea campaniei de vaccinare la nivel național.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Majoritatea persoanelor chestionate doresc redeschiderea unităților de învățământ și revenirea la predarea față în față. 73,1%, doresc redeschiderea grădinițelor; 75,7% doresc ca elevii din clasele pregătitoare si I-IV să revină in clase; 70,6% sunt pentru redeschiderea școlilor pentru elevii claselor V-VIII; 69,4% au răspuns că vor redeschiderea liceelor și școlilor profesionale.

La sondaj au participat 13.356 de persoane.

În luna noiembrie, Federația Solidaritatea Sanitară explica faptul că medicii nu vor să se vaccineze și nu doresc să fie obligați să facă acest pas.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...