duminică, februarie 5, 2023
ȘTIRISite-ul R3media a fost ținta unui atac cibernetic și nu a putut...

Site-ul R3media a fost ținta unui atac cibernetic și nu a putut fi accesat cel puțin 20 de minute

Site-ul R3media.ro a fost ținta unui atac cibernetic și nu a putut fi accesat cel puțin 20 de minute (foto jos).

Conform firmei care se ocupă de găzduirea siteului, R3media a fost ținta unui atac de tip #DDoS, ceea ce a condus uzarea capacității maxime a resurselor dedicate siteului.

Urmele lăsate arată că traficul fals a fost generat de la distanță, din afara țării. Din fericire, siteul și-a revenit complet și este acum protejat.

Numărul adreselor IP utilizate pentru atacuri cibernetice, inclusiv de tip Distributed Denial of Service (DDoS), împotriva instituțiilor publice și private din România, a crescut de peste 5 ori în acest weekend, arată datele publicate luni de Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC). Atacurile provin de la adrese IP din toată lumea, inclusiv din România.

În aceeași zi, siteul Hotnews.ro a suferit un atac similar. Aceste atacuri au venit în contextul în care pe internet au apărut amenințări ale unor hackeri ruși, care spuneau că vor ataca siteuri din România.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate