ACTUALITATE Comitetul București pentru Situații de Urgență emite o a doua hotărâre, ce...

Comitetul București pentru Situații de Urgență emite o a doua hotărâre, ce o contrazice pe prima. Creșele și after school-urile pot funcționa, universitățile decid singure cum organizează cursurile

ACTUALIZARE 22:30

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a emis, luni seara, o a doua hotărâre privind închiderea școlilor din Capitală, dar care o contrazice pe prima, anunță Edupedu.

Astfel, creșele și after school-urile pot funcționa, universitățile decid singure cum organizează cursurile, doar grădinițele și școlile se închid de marți, 20 octombrie, pentru 14 zile.

Știrea inițială

Hotărârea nr. 24 a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență privind aplicarea planului roșu în unitățile de învățământ din Capitală a creat multă confuzie în unitățile de învățământ, semnalează Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Hotărârea a creat multă confuzie în unitățile de învățământ. Sunt școli care nici acum nu știu ce să facă, deoarece, potrivit actului <<se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar, cursurile defășurându-se online>>. Ce facem cu grădinițele, cu clasele din ciclul primar, cu liceele? Este inadmisibil să se facă asemenea greșeli, mai ales într-o perioadă atât de dificilă. Este o bătaie de joc la adresa tuturor celor care lucrează în aceste instituții de învățământ, a părinților și a elevilor (…)“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „Spiru Haret“.

De asemenea, se precizează în comunicat, potrivit legislației în vigoare, CMBSU nu avea competențe să se pronunțe în ceea ce privește sistemul universitar. Universitățile, în baza autonomiei, pot lua această decizie împreună cu Direcția de Sănătate Publică.

Reamintim că, luni, Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a adoptat, o serie de măsuri obligatorii la nivelul Capitalei, după ce rata de infectare a ajuns la 3,19 la mia de locuitori. Astfel, începând din 20 octombrie, ora 00: 00 în București se închid școlile, restaurantele și teatrele, iar măștile devin obligatorii peste tot.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate