marți, martie 5, 2024
ȘTIRIO postare virală a prof. Paul Aligică despre „pozițiile și propunerile total...

O postare virală a prof. Paul Aligică despre „pozițiile și propunerile total iresponsabile” ale unor factori de opinie din ultimii doi ani: Dacă ne uităm la performanța acestora și ce doreau acești oameni să facă societății romanești și cetățenilor ei, realizăm că puteam fi mult, mult, mult mai rău

Profesorul  Paul Dragoș Aligică  – doctor în științe politice, în economie și în sociologie – a comentat informația conform căreia reputatul British Medical Journal (BMJ) a cerut publicarea tuturor datelor privind vaccinurile și tratamente anti-Covid.

El afirmă, într-o postare pe facebook, că BMJ „este în acest moment parte a unui trend global în care tot mai multe voci până acum aflate fie în expectativă, fie intimidate, fie pur și simplu cenzurate (Facebook având din acest punct de vedere un rol funest și -aș îndrăzni să spun- chiar criminal în acest sens) se fac auzite, cerând un audit științific al acestui întreg episod absolut aberant și abuziv la care a fost supusă populația globală”.

În ceea ce privește România, profesorul Aligică afirmă că situația putea fi mult mai rea, dacă ar fi fost ascultate vocile acelor formatori de opinie care s-au înrolat „benevol si cu bune intenții (sa le acordam asta), la cel mai mic numitor comun al unei propagande si linii de marketing pe care nici azi -in al 12-lea ceas- se pare ca NU le-au înțeles”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Iată postarea sa, care a devenit virală între timp:

„British Medical Journal (BMJ) – reputată publicație de profil aparținând British Medical Association – a cerut săptămâna asta pe un ton imperativ publicarea completă și imediată a tuturor datelor referitoare la vaccinurile și tratamentele COVID-19, spunând că este în interesul publicului să se facă acest lucru.

„Astăzi, în ciuda lansării globale a vaccinurilor și tratamentelor împotriva COVID-19, datele anonimizate care stau la baza studiilor pentru aceste noi produse rămân inaccesibile medicilor, cercetătorilor și publicului – și este probabil să rămână așa pentru anii următori. ”, a scris BMJ. „Acest lucru este inacceptabil din punct de vedere moral pentru orice studii de acest fel, dar mai ales pentru cele care implică intervenții și politici publice majore de sănătate publică.”

BMJ a acuzat, de asemenea, companiile farmaceutice că „obțin profituri uriașe fără a permite o examinare independentă adecvată a bazelor științifice a afirmațiilor lor cu privire la eficientă vaccinurilor și tratamentelor”, menționând exlicit Pfizer.

BMJ confirmă că insistența avută în acești doi ani pe acuratețea datelor pe care ne bazăm politicile publice în pandemie, pe interpretarea tehnică nu propagandistică a acestor date și apelurile la echilibru, rațiune, probitate anti-manipulativă și respectarea drepturilor constituționale individuale în fața unor măsuri abuzive justificate abuziv în numele Științei A FOST CU TOTUL JUSTIFICATĂ.

BMJ este în acest moment parte a unui trend global în care tot mai multe voci până acum aflate fie în expectativă, fie intimidate, fie pur și simplu cenzurate (Facebook având din acest punct de vedere un rol funest și -aș îndrăzni să spun- chiar criminal în acest sens) se fac auzite, cerând un audit științific al acestui întreg episod absolut aberant și abuziv la care a fost supusă populația globală.

Cu privire la România să spunem următoarele: NU România a pornit, montat, implementat, dat tonul, sau forțat alte țări să intre pe acest aberant curs de evenimente.

România a făcut ce știe ea mai bine: S-a fofilat prin valul istoriei de față cu abilitatea binecunoscută a acestui popor de a ști să temporizeze, navigheze și fenteze aberațiile, abuzurile și constrângerile venite constant de la Marile Puteri ale momentului sau epocii, în lunga istorie a acestui popor, nu-i așa, Balcanic, de țărani și târgoveți neluminați și incurabil căpoși în fața autorității…

Puteam să facem mai bine? Desigur. Dar puteam să facem și mai rău.

E suficient să ne uităm doar la pozițiile și propunerile total iresponsabile (autiste moral, analfabete științific, dezaxate politic, social și uman), susținute fără urmă de discernământ de mari jurnaliști, intelectuali publici și formatori de opinie care s-au înhămat în această perioadă benevol și cu bune intenții (să le acordăm asta), la cel mai mic numitor comun al unei propagande și linii de marketing pe care nici azi -în al 12-lea ceas- se pare că NU le-au înțeles.

Ei bine, dacă ne uităm la performanța acestora și ce doreau acești oameni să facă societății românești și cetățenilor ei, realizăm că puteam fi mult, mult, mult mai rău…”

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE