miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATESenatorul Sorin Lavric: Guvernanții noștri, alături de președintele Iohannis, sunt păpuși ascultătoare...

Senatorul Sorin Lavric: Guvernanții noștri, alături de președintele Iohannis, sunt păpuși ascultătoare care stau smirnă în fața ordinului venit de le Bruxelles. Comasați ca să înșelați!

Senatorul (AUR) Sorin Lavric a criticat dur dezbaterea organizată cu ocazia Ordonanței privind comasarea alegerilor, afirmând că guvernanții nu vor ține cont de observațiile opoziției și ale societății civile, informează un comunicat de presă.

Sorin Lavric susține că OUG-ul privind comasarea conține prevederi vagi, care „deschid calea fraudării alegerilor”.

„În ziua de 5 martie, la sediul MAI (ministerul Afacerilor Interne), a avut loc o dezbatere publică pe seama Ordonanței de Urgență prin care Guvernul vrea să comaseze alegerile locale cu cele europarlamentare. Observațiile venite din partea societății civile (sau de la membrii partidelor politice) au fost pertinente, punctuale și cu temei legal.

Concluzia care a răzbătut la capătul intervențiilor este că în România s-a pus cruce alegerilor libere. Ordonanța conține inadvertențe legale, alături de paragrafe vagi, care deschid calea fraudării alegerilor. De la rolul STS în certificarea voturilor și până la interzicerea în secțiile de votare a partidelor fără reprezentare în Parlamentul European, abuzurile pe care le conține ordonanța sunt strigătoare la cer.

Domnul Toni Greblă, președintele AEP (Autoritatea Electorală Permanentă), și-a notat conștiincios obiecțiile pe care le-a auzit. Nu știu dacă vor rămâne simple însemnări într-o ciornă menită uitării. Totuși sper ca ele să ajungă la urechea lui Marcel Ciolacu, deși mă îndoiesc că îl vor influența în vreun fel.

Chiar dacă OUG privind comasarea alegerilor se află în consultare publică, nu-mi fac prea mari iluzii: guvernanții noștri, alături de președintele Iohannis, sunt păpuși ascultătoare care stau smirnă în fața ordinului venit de le Bruxelles. Comasați ca să înșelați!”, a afirmat Sorin Lavric.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE