duminică, octombrie 1, 2023
EDUCAȚIESenatorul Sorin Lavric (AUR): Dacă domnul Iohannis chiar ar fi vrut să...

Senatorul Sorin Lavric (AUR): Dacă domnul Iohannis chiar ar fi vrut să îi ajute pe profesori, atunci nu ar fi scutit OMV de taxe și nu ar fi cumpărat tancuri vechituri din 1999

Senatorul Sorin Lavric spune că mesajul profesorilor prin marșul de marți a fost că situația este disperată, lucru înțeles până și de președintele Klaus Iohannis.

Sorin Lavric afirmă că Iohannis nu este conștient de starea catastrofală a învățământului românesc și spune că nu există bani pentru profesori, dar tocmai a scutit OMV de taxe, informează un comunicat de presă.

Greva profesorilor se apropie de a zecea zi.

„Ieri, întreaga țară a avut prilejul de a asista la o mișcare masivă și impresionantă de protest, prin care profesorii au transmis un mesaj clar pe care îl pot rezuma așa: ne-am săturat, ne-a ajuns cuțitul la os, răbdarea noastră este la capăt, nu vă mai suportăm pe voi, cei de la putere. Mesajul a fost atât de clar, încât l-a înțeles până și taciturnul de la Cotroceni, dovadă că domnul Iohannis i-a invitat la negocieri, la consultări, pe liderii sindicatelor.

Acolo, întotdeauna când ești invitat de președinte, el caută să câștige timp, să te îmbrobodească și să te facă să te răzgândești sub felurite pretexte. Noi de la bun început am spus că AUR este de partea profesorilor, salariile lor sunt foarte mici, sunt ridicol de mici și în niciun caz liderii de sindicat să cedeze, să nu se lase momiți de niște promisiuni deșarte. Când politicieni de la putere spun că nu au bani mint, pentru că dacă domnul Iohannis chiar ar fi vrut să îi ajute pe profesori, atunci nu ar fi scutit OMV de taxe și, la fel, nu ar fi cumpărat 54 de tancuri Abrams, care sunt produse în 1999 și sunt niște vechituri.

Astăzi, situația din învățământ este catastrofală, însă domnul Iohannis nu vrea să accepte așa ceva. Dacă am vrea să îl convingem că situația este catastrofală, nu am face altceva decât să umblăm după potcoave de cai morți. Mâine este 1 iunie, este Ziua Copilului, și nu m-aș mira ca președintele Iohannis să apară la televizor să vorbească din nou despre rolul educației în viața copiilor și despre „România educată”. Cu cât va vorbi mai mult despre „România educată”, cu atât se va face mai mult de râs”, a declarat Sorin Lavric, precizează sursa citată.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate