ACTUALITATESenatorul american James M. Inhofe, la Mihail Kogălniceanu: Vom fi aici pentru...

Senatorul american James M. Inhofe, la Mihail Kogălniceanu: Vom fi aici pentru dumneavoastră, pe termen lung

O delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii, condusă de senatorul James M. Inhofe, membru în conducerea Comisiei pentru apărare a Senatului, aflată în vizită oficială în România, s-a întâlnit vineri, în Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, din județul Constanţa, cu secretarul de stat în MApN Simona Cojocaru.

„Ceea ce chiar eu întreprind acum în SUA este intensificarea eforturilor Statelor Unite pentru a spori propriile cheltuieli de apărare şi pentru a ne sprijini aliații din Europa şi din întreaga lume. Va fi nevoie să lucrăm la asta pentru a trimite cel mai puternic mesaj lui Putin, trebuie să investim cel puțin 3 până la 5% în propria noastră armată pentru nevoile de apărare. Pentru că reducerea propriilor cheltuieli de apărare, în timp ce Rusia își creste armata şi devine din ce în ce mai agresivă, i-ar trimite lui Putin un mesaj greșit, dar, în același timp, ar trimite şi aliaților noștri un mesaj greșit. Suntem aici pentru a spune că nu vom lăsa să se întâmple așa ceva. Vom fi aici pentru dumneavoastră, pe termen lung”, a spus, într-o declarație de presă, senatorul american James M. Inhofe.

Militarii români şi americani au stat umăr la umăr în teatrele de operațiuni

„Pentru noi, cooperarea cu partenerul american are o importanță maximă. Militarii noștri au stat umăr la umăr în teatrele de operațiuni. Nu discutăm doar de o cooperare în exerciții, iată că trupele noastre au fost împreună în teatre de operațiuni şi spuneam de Afganistan şi de Irak. Propriu-zis, Armata s-a transformat prin sprijinul şi contribuția partenerului nostru american. Aminteam cele două decade de cooperare, aminteam aniversarea a 10 ani de la semnarea parteneriatului strategic, 5 ani de la operaționalizarea Bazei de la Deveselu. Sunt elemente extrem de importante, care în timp au însemnat muncă, cooperare, instruire și, încă o dată, participare în teatre de operațiuni”, a afirmat secretarul de stat în MapN Simona Cojocaru, citat de Agerpres.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...