ACTUALITATENovak Djokovici, declarații interesante despre vaccinare: Nu mai există jurnalism liber. E...

Novak Djokovici, declarații interesante despre vaccinare: Nu mai există jurnalism liber. E din ce în ce mai mult controlat de una-două surse, care răspândesc o propagandă care e pe placul elitei sau a unui anumit grup de persoane

Sârbul Novak Djokovici, liderul tenisului mondial masculin, a făcut niște declarații interesante la Paris, acolo unde se află pentru Masters.

El a revenit asupra discuție despre vaccinare, în contextul în care nu este clar dacă va participa la Australian Open, în ianuarie 2022.

La Antipozi, se pare că va fi obligatorie vaccinarea pentru jucătorii care vor dori să participe, dar încă nu a apărut o declarație oficială din partea Federației Australiene. Djokovici este cunoscut pentru poziția sa împotriva vaccinării obligatorii și încă nu a menționat dacă este vaccinat sau nu, contra noului virus.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Djokovici a declarat că discuțiile despre statutul său nu-l mai deranjează precum înainte, dar că s-a creat o anumită propagandă și este atras în ea pe baza a ceea ce a spus la un moment dat.

„Informația a ajuns în direcția în care nu mai este baza jurnalismului. Este din ce în ce mai puțin jurnalism liber și informație. Din ce în ce mai mult, (jurnalismul) este controlat de una sau două surse, așa că o propagandă care îi convine elitei sau unui anume grup de oameni este împrăștiată. Mă afectează, dar asta nu mă va opri din a fi avocatul lucrurilor despre care cred că sunt corecte.

De câțiva ani, nu mai citesc ziarele, nici online, nici print. Nu mai privesc știrile la televizor. Totuși, din cauza social media, dau peste informații care sunt scurse prin media.

Nu pot spune că nu mă afectează, sunt om, am emoții și bineînțeles că îmi pasă…Pe cât îmi pasă să reprezint valori autentice, să lupt pentru ceea ce este corect și pentru adevăr, pe atât îmi pasă și ce cred oamenii despre mine”, a spus Djokovici, fără să detalieze.

Mai mult ca sigur, însă, se referă la criticile venite din Occident pe tema vaccinării, despre care sârbul a insistat că este o chestiune personală.

Această atitudine vine în răspăr cu trendul mondial, în care vedetele se întrec a arăta și a promova vaccinarea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate