ACTUALITATESediul Partidului Neamului Românesc din Serbia, spart chiar în timpul vizitei unei...

Sediul Partidului Neamului Românesc din Serbia, spart chiar în timpul vizitei unei delegații parlamentare a AUR

Sediul Partidului Neamului Românesc din Timoc, Serbia, a fost spart chiar în timpul unei vizite a unei delegații a parlamentarilor AUR în această zonă, informează un comunicat de presă al acestei formațiuni.

Evenimentul a avut loc în noaptea de 5 spre 6 martie, în orașul Bor. În Timoc au fost 10 parlamentari AUR, care au avut mai multe întâlniri cu reprezentanți comunității românești din zonă, inclusiv la Consulatul General al României din Zaicear, la sediul Vicariatului ortodox român din Negotin sau la sediul Partidului Neamului Românesc din Serbia.

Parlamentarii români au fost informați cu privire la problemele cu care se confruntă comunitatea locală în legătură cu exproprierea controversată a terenurilor agricole și silvice produsă după venirea firmei chinezești Zi Jin ca proprietar al combinatului de prelucrare a minereului de cupru din Bor. Locuitorii din zonă, atât etnici români, cât și sârbi, reclamă faptul că investitorul din China se comportă abuziv în raport cu proprietățile și drepturile lor.

AUR cere public Ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să facă „diligențele necesare pe lângă autoritățile sârbe pentru ca cei responsabili de actul de vandalism menționat să fie identificați și anchetați în cel mai scurt timp”.

Delegația AUR a fost formată din deputații Dănuț Aelenei, Boris Volosatîi, Viorel Focșa, Ringo Dămureanu, Nicolae Roman, Lucian Feodorov, Ciprian-Titi Stoica și senatorii, Evdochia Aelenei, Mircea Dăneasa și Gheorghe-Adrian Cătană.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...