ACTUALITATESediul Partidului Neamului Românesc din Serbia, spart chiar în timpul vizitei unei...

Sediul Partidului Neamului Românesc din Serbia, spart chiar în timpul vizitei unei delegații parlamentare a AUR

Sediul Partidului Neamului Românesc din Timoc, Serbia, a fost spart chiar în timpul unei vizite a unei delegații a parlamentarilor AUR în această zonă, informează un comunicat de presă al acestei formațiuni.

Evenimentul a avut loc în noaptea de 5 spre 6 martie, în orașul Bor. În Timoc au fost 10 parlamentari AUR, care au avut mai multe întâlniri cu reprezentanți comunității românești din zonă, inclusiv la Consulatul General al României din Zaicear, la sediul Vicariatului ortodox român din Negotin sau la sediul Partidului Neamului Românesc din Serbia.

Parlamentarii români au fost informați cu privire la problemele cu care se confruntă comunitatea locală în legătură cu exproprierea controversată a terenurilor agricole și silvice produsă după venirea firmei chinezești Zi Jin ca proprietar al combinatului de prelucrare a minereului de cupru din Bor. Locuitorii din zonă, atât etnici români, cât și sârbi, reclamă faptul că investitorul din China se comportă abuziv în raport cu proprietățile și drepturile lor.

AUR cere public Ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să facă „diligențele necesare pe lângă autoritățile sârbe pentru ca cei responsabili de actul de vandalism menționat să fie identificați și anchetați în cel mai scurt timp”.

Delegația AUR a fost formată din deputații Dănuț Aelenei, Boris Volosatîi, Viorel Focșa, Ringo Dămureanu, Nicolae Roman, Lucian Feodorov, Ciprian-Titi Stoica și senatorii, Evdochia Aelenei, Mircea Dăneasa și Gheorghe-Adrian Cătană.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate