miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATESediul Partidului Neamului Românesc din Serbia, spart chiar în timpul vizitei unei...

Sediul Partidului Neamului Românesc din Serbia, spart chiar în timpul vizitei unei delegații parlamentare a AUR

Sediul Partidului Neamului Românesc din Timoc, Serbia, a fost spart chiar în timpul unei vizite a unei delegații a parlamentarilor AUR în această zonă, informează un comunicat de presă al acestei formațiuni.

Evenimentul a avut loc în noaptea de 5 spre 6 martie, în orașul Bor. În Timoc au fost 10 parlamentari AUR, care au avut mai multe întâlniri cu reprezentanți comunității românești din zonă, inclusiv la Consulatul General al României din Zaicear, la sediul Vicariatului ortodox român din Negotin sau la sediul Partidului Neamului Românesc din Serbia.

Parlamentarii români au fost informați cu privire la problemele cu care se confruntă comunitatea locală în legătură cu exproprierea controversată a terenurilor agricole și silvice produsă după venirea firmei chinezești Zi Jin ca proprietar al combinatului de prelucrare a minereului de cupru din Bor. Locuitorii din zonă, atât etnici români, cât și sârbi, reclamă faptul că investitorul din China se comportă abuziv în raport cu proprietățile și drepturile lor.

AUR cere public Ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să facă „diligențele necesare pe lângă autoritățile sârbe pentru ca cei responsabili de actul de vandalism menționat să fie identificați și anchetați în cel mai scurt timp”.

Delegația AUR a fost formată din deputații Dănuț Aelenei, Boris Volosatîi, Viorel Focșa, Ringo Dămureanu, Nicolae Roman, Lucian Feodorov, Ciprian-Titi Stoica și senatorii, Evdochia Aelenei, Mircea Dăneasa și Gheorghe-Adrian Cătană.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE