duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEHochei | Ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR): Imnul Ținutului Secuiesc nu este...

Hochei | Ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR): Imnul Ținutului Secuiesc nu este împotriva României, ci reprezintă o valoare locală a acelor sportivi

Ministrul Sportului din România, Eduard Novak (UDMR), a reacționat la scandalul iscat după meciul de la Campionatul Mondial de hochei pe gheață dintre România și Ungaria, încheiat cu victoria maghiarilor (2-4).

Naționala masculină de hochei pe gheață a României a evoluat în această săptămână la Campionatul Mondial, în Slovenia. La ultimul meci, ieri, cu Ungaria, a avut loc un moment scandalos: echipa României a intonat imnul așa-numitului „Ținut Secuiesc” (doar trei jucători refuzând acest lucru), iar ministrul Mediului, Tánczos Barna (UDMR), s-a aflat în galeria Ungariei.

Într-un mesaj postat în română și maghiară, așa cum sunt toate mesajele de pe contul de Facebook, Eduard Novak susține că jucătorii României nu au cântat imnul Ținutului Secuiesc în locul celui românesc și că scandalul „nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Aș vrea să încep prin a felicita sincer jucătorii echipei naționale pentru performanța de a ajunge la Campionatul Mondial. Un lucru trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea: hocheiștii din echipa naționala nu au cântat Imnul Ținutului Secuiesc în locul Imnului României la Campionatul Mondial de Hochei de la Ljubljana.

Regulamentul scrie foarte clar, la asemenea campionate se cântă imnul statului a cărui echipă a câștigat un meci și nu este ca la fotbal unde, la începutul meciului, se ascultă imnul fiecărui stat, reprezentat de echipele naționale care joacă. După cum bine știm, din păcate, naționala României a pierdut meciul, astfel că, oficial, nu s-a cântat Imnul României, conform regulamentului.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În altă ordine de idei: după meci, galeria a început să cânte Imnul Ținutului Secuiesc, urmând ca jucătorii de etnie maghiară să i se alăture. Acest cântec nu este împotriva României sau a comunității majoritare, ci reprezintă o valoare locală a acelor sportivi, a minorității maghiare din care ei fac parte.

Acest scandal nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect”, scrie ministrul, pe Facebook.

Potrivit deputatului Dan Tanasă, care publică și o imagine, în galeria Ungariei de la meciul cu România s-ar fi aflat și ministrul Mediului, Tánczos Barna. Acesta a fost și președinte al Federației Române de Hochei și a apărut îmbrăcat într-un tricou al formației din Miercurea Ciuc (Csíkszereda).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Individul cu pălărie este ministru în Guvernul României, nu al Ungariei. Ministrul ăsta, care își încasează salariul de la statul român, a fost prezent ieri în galeria Ungariei la meciul de hochei dintre naționalele Ungariei și României ce a avut loc în Slovenia”, a spus deputatul AUR.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Noi suntem vinovați, noi cei majoritari, pentru că nu am luat măsuri încă de la evenimentele din martie ’90 de la Târgu Mureș, acțiuni provocate și sprijinite de către americani de altfel, România fiind atunci la un pas de dezintegrare. În acest fel s-a produs ascensiunea UDMR-ului, oarecum similară cu cea a PSD-ului care care a avut nevoie de mii de morți ca să justifice preluarea puterii în 1989. Acum degeaba ne mai lamentăm, câtă vreme i-am tolerat și le-am înlesnit drepturi și libertăți mult dincolo de orice normă europeană! Cum Dumnezeu reprezintă acel imn „valoare locală” dacă echipa e națională? Oare nimeni (dintre cei cu putere de decizie) nu sesizează batjocura și insulta? Vom ajunge în situația sârbilor cu Bosnia și Herțegovina, iar războiul ruso-ucrainean interminabil purtat în apropierea granițelor noastre pare să scoată la interval alți pretendenți, alți aspiranți, dornici să hașureze și să decupeze harta Balcanilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate