ACTUALITATEŞedinţă CGMB: Buget de 50 de milioane de lei pentru testarea elevilor...

Şedinţă CGMB: Buget de 50 de milioane de lei pentru testarea elevilor cu semne de răceală. Nu se spune nimic despre acordul părinților

Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc, luni, pentru a vota mai multe proiecte, printre care două referitoare la testarea elevilor, cadrelor didactice și personalului medical.

Potrivit Agerpres, primul proiect, intitulat „Şcoli sănătoase în Bucureşti” , vizează acordarea unui sprijin financiar în valoare de 200 de lei/beneficiar ce va fi decontat unităţilor de specialitate în testare RTC-PCR afiliate proiectului, pentru un număr de 250.000 de elevi din București.

Proiectul va avea un buget de 50 de milioane de lei.

Copiii vor fi testaţi dacă manifestă simptome de îmbolnăvire precum febră, tuse, strănuturi repetate, roşu în gât, la triajul epidemiologic realizat de către personalul medical al instituţiei de învăţământ.

Al doilea proiect, respectiv „Testare pentru depistarea anticorpilor COVID-19″, se adresează unui număr de 60.600 de beneficiari formaţi din personalul medical şi auxiliar, cadre didactice şi personal auxiliar, lucrători din transportul public, ce-şi desfăşoară activitatea pe raza Municipiului Bucureşti.

Bugetul acestui proiect este de 1.333.200 lei.

Dacă pentru profesori și medici se precizează că testarea este voluntară, la cerere, în cazul elevilor nu există nicio precizare în acest sens. Întrebarea firească este dacă se va solicita acordul părinților pentru testarea elevilor minori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite