miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATESe scumpesc biletele de tren de la 1 aprilie. Care sunt noile...

Se scumpesc biletele de tren de la 1 aprilie. Care sunt noile tarife

Pasagerii CFR Călători vor plăti mai mult pentru bilete de tren începând cu 1 aprilie 2024, se arată într-o decizie semnată de directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa, scrie Cotidianul.

Decizia nr. 33, semnată pe 26 martie 2024, este justificată prin necesitatea creșterii veniturilor CFR Călători și vizează tarifele de deservire generală clasa A și tarifele auxiliare clasa B din transportul feroviar public de călători.

Potrivit documentului, tarifele pentru anumite servicii vor fi majorate, dar și subiectul tarifului de tranzit pe tren rămâne o temă de actualitate. Astfel, suplimentul pentru cabina simplă va crește de la 210 la 225 de lei, în timp ce patul pentru cabina de două locuri va fi majorat de la 105 la 120 de lei. De asemenea, tariful pentru o cabină cu trei locuri va ajunge la 100 de lei, în creștere față de 85 de lei, iar la vagoanele cușetă, suplimentele se vor modifica la 78 de lei pentru patul în cabină cu patru locuri și la 58 de lei pentru patul în cabină cu șase locuri.

Această decizie vine după ce, în luna decembrie a anului trecut, CFR Călători a majorat tarifele cu 8,8%, fără a face o comunicare publică în acest sens. Similar, și acum, decizia de majorare a tarifelor nu a fost anunțată oficial de companie, iar pasagerii sunt lăsați să descopere noile tarife odată cu intrarea acestora în vigoare.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. ar trebui subventionat de stat biletul, sa incurajeze transportul cfr.. ei umfla buzunarele producatorilor auto si dealerilor cu programul rabla

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE