luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEVIDEO DUREROS | Statuia lui Avram Iancu, „luată pe sus” din centrul...

VIDEO DUREROS | Statuia lui Avram Iancu, „luată pe sus” din centrul municipiului Turda. Dan Tanasă: PSD ȘI PNL, SLUGILE UDMR!

Statuia eroului național Avram Iancu a fost luată pe sus și eliminată din centrul municipiului Turda, arată un clip video publicat de deputatul Dan Tanasă (AUR).

Primăria Turda vrea modernizarea centrului istoric fără ca statuia lui Avram Iancu să rămână pe amplasamentul său, adică modernizare cu ștergerea prezenței oricărui înaintaș care a făcut posibilă păstrarea limbii române în Transilvania, semnalează Buletin de Carei, citat de Rost.

Pe 10 iulie a avut loc un marș de protest împotriva deciziei, care se vede, nu a avut niciun efect.

„ACT DE TRĂDARE NAȚIONALĂ! AVRAM IANCU A FOST SCOS ASTĂZI DIN CENTRUL MUNICIPIULUI TURDA!!! PSD ȘI PNL, SLUGILE UDMR!”, a reacționat deputatul AUR, Dan Tanasă.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Fondurile europene sunt oferite puterilor administrative din orașe/sate/comune ca și organelor centrale DOAR cu scopul desființării și diluării identității locale și naționale. Acest aspect, probabil, nu-i corect înțeles de către români! Pentru „specialiștii” care au obținut finanțarea de la Bruxelles mai importante sunt pistele de biciclete, stațiile de autobuz și cele de încărcare ale mașinilor electrice, parcările și alte „chițibușuri”, decât simbolul orașului și-al poporului român- Avram Iancu!!! Dârzenia moților din Abrud, Câmpeni, a tuturor celor de pe râul Arieș a fost TOTAL desconsiderată! Nu-i nici prima oară și nici ultima, din păcate!
    Din nefericire, locul unde va fi mutată statuia reprezintă o altă palmă peste obrazul moților și, implicit, a românilor: aripa nordică a unei biserici papistașe. Dureros!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate