sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEScriitorul Alexandru Petria: Este vizibilă o delegare a gândirii. Mulți acceptă,...

Scriitorul Alexandru Petria: Este vizibilă o delegare a gândirii. Mulți acceptă, fără crâcnire, gândirea unor centre de autoritate ca pe propria lor gândire, fără să mai zăbovească în analize, să se îndoiască de adevărul oficial

Oamenii confundă realizările tehnice cu progresul și piere curajul, capacitatea de luptă cu necunoscutul, lăsând loc comodității, unei supușenii exagerate față de factorii care ne influențează viața, statali sau de la alte niveluri inferioare, spune scriitorul Alexandru Petria într-un interviu acordat siteului propolitica.

„Nu știu dacă ne apropiem de-o apocalipsă a gândirii, cum zici mai în glumă ori mai în serios, oricum nu stăm bine, este vizibilă o delegare a gândirii. Mulți acceptă, fără crâcnire, gândirea unor centre de autoritate ca pe propria lor gândire, fără să mai zăbovească în analize, să se îndoiască de adevărul oficial. Repetă papagalicește textele livrate, chiar cu fanatism. E un semn clar de degenerare. N-o să murim, dar n-o să mai trăim cum am fost obișnuiți”, a spus Alexandru Petria.

Autorul volumului „Timpuri virale” consideră sentimentul de solidaritate dintre oameni a fost distrus sistematic, omenirea însăși fiind golită de suflet. Alexandru Petria crede că dacă se va demonstra că au exagerat în timpul acestei pandemii, „vinovații pentru carantinările forțate și distrugerea economiilor o să fie judecați de un tribunal precum cel de la Nürnberg, cu naziștii”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Petria spune că nu se vaccina împotriva covid 19, dar cine dorește o poate face.

„Utili suntem totdeauna, dacă acceptăm toate, pe nemestecate. Despre vaccin – să-l facă oricine vrea, pe mine să mă lase în pace. Am văzut cu ani în urmă cum cineva apropiat era să moară de la un vaccin antigripal, așa că nu servesc”, consideră el.

Scriitorul afirmă că asistăm la sfârșitul globalizării, iar România trebuie să arate o atitudine suverană în relația cu celelalte state.

„Globalizarea și-a arătat fundătura. Poate o să fie și ceva anarhie, ceea ce nu e neapărat un lucru rău, dacă de pe urma ei lumea se reașează mai rațional, în beneficiul maselor, nu a unei mâini de oameni, cum e acum. Nu e locul să vorbesc despre dignitism, cine e interesat de teoria mea politică are ocazia să citească despre ea în volumul „Cum văd lumea”. Țin să subliniez doar că avem nevoie urgent de-o abordare suveranistă în relația cu celelalte state”, a mărturisit Petria.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE