ACTUALITATESan Marino legalizează avortul până în a 12-a săptămână de sarcină prin...

San Marino legalizează avortul până în a 12-a săptămână de sarcină prin referendum

În micul stat San Marino s-a organizat duminică un referendum privind legalizarea avortului până în a 12-a săptămână de sarcină care s-a concluzionat cu anularea legii care proteja viața încă din 1865, informează Reuters.

Aproximativ 77,3% dintre alegători au votat pentru legalizarea avortului. După trecerea primelor 12 săptămâni, avortul va fi permis doar în cazurile în care „viața mamei este amenințată” sau în cazul în care anomaliile sau malformațiile găsite la copil „reprezintă un risc grav pentru sănătatea fizică sau psihică a femeii”.

Aproximativ 22,78% dintre cetățenii din San Marino nu au susținut acest referendum. Împotriva acestuia au fost chiar și partidul conservator de guvernământ, Partidul Creștin-Democrat (PDCS), și Papa Francisc, care și-a reactualizat recent poziția referitoare la avorturi și la importanța protejării vieții.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totuși, înainte de deschiderea urnelor, Manuel Ciavatta, secretar adjunct al PDCS, preciza că indiferent de rezultat, partidul său va respecta vocea alegătorilor.

Clopotele bisericilor au răsunat în dimineața referendumului mai mult timp decât de obicei, ca un semnal pentru credincioși ca să voteze pentru susținerea vieții, deci împotriva avortului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...